Férfi NBII Kosárlabda

Tovább tart a kiváló hazai széria!

Férfi kosárlabdacsapatunk elképesztő tempót vett az utóbbi időben. Boros Zoltán tanítványai múlt pénteken a közvetlen rivális ELTE Fortis ellen léptek pályára hazai környezetben.

A találkozót mindkét fél az élmezőny tagjaként várhatta, a jobb forma azonban a mieink neve mellett szerepelt: a TFSE 3 győzelemmel a háta mögött, míg az ELTE Fortis hullámzó formával (2 vereség – 2 győzelem) hangolódott az egymás elleni összecsapásra.

A mérkőzésen repülőrajtot vett csapatunk, szempillantás alatt 10 pont feletti különbség alakult ki a javunkra, ami nem látsztott állandósulni, folyamatosan nőtt az előny. Az első negyed végén 35–14 volt az állás.

A második negyedre nem csökkent az egység lendülete, a folytatást követően hamar 30 pont körüli különbségre tettek szert a srácok, amit a félidőig stabilan tartani tudtak. (55–26)

A nagyszünet után már bátrabban rotált a mester, mindenki kapott játéklehetőséget. Az differencia továbbra is nőtt, 74–38 volt az állás a harmadik negyed végén.

A záró akkord a vendégeknek sikerült jobban, 7–19 arányban nyerték az utolsó negyedet a győztes kiléte azonban egy pillanatig nem forgott veszélyben (81–56). Ezzel a sikerrel tovább őrizte csapatunk hazai veretlenségi szériáját, mely már több, mint 310 napja tart az NBII alapszakaszbeli mérkőzésein.

TFSE – ELTE Fortis 81–56 (35-14, 20-11, 19-12, 7-19)

Külön említést érdemel csapatunk három pontosok területén mutatott teljesítménye: 14 sikeres triplát jegyzett a TFSE, míg a vendégek 4-et.

Fontos tény továbbá, hogy az elmúlt időszak jó eredményeivel ott loholunk a play-off helyekre pályázó csapatok soraiban. A MAFC Martos és a BKG-Veresegyház is vereséget szenvedett a hétvégén, a Budafok azonban továbbra is hibátlan.

A következő fordulót már 2022-ben rendezik, így most rövid pihenő jut a srácoknak. Január 7-én a 15. helyen álló Bravos csapatát fogadjuk.