Vívás

Tóth Bertalan hetedik helyen zárt a sosnowieci Vk-n!

A sosnowieci kardvívó Világkupán fantasztikus sikert jegyezhetett a TFSE fiatal vívója, a 17 éves Tóth Bertalan. Versenyzőnk a magyar küldöttség legsikeresebb férfi junior kardvívójának bizonyult a lengyelországi seregszemlén. Patócs Ákos tanítványa 155 egyéni induló közül az előkelő 7. helyet tudta megszerezni!

Berci a csoportmérkőzések során 4 győzelem – 2 vereséggel zárt, majd megkezdte menetelését a kieséses szakaszban. Először a legjobb 64-be jutásért a francia Pogu-nál bizonyult jobbnak 15:10 arányban, ezt követően (a legjobb 32-be kerülésért) a román Dutu-t nagyon magabiztosan, 15:6-ra győzte le.

A tizenkét magyar indulóból hárman élték meg a legjobb 32 küzdelmeit, köztük kiválóságunk is, aki az orosz Makarov-ot kemény küzdelemben, 15:14-re tudta felülmúlni. Az ezt követő nyolcaddöntő egyik meglepetése is Tóth Bercihez köthető, ugyanis a kifejezetten erős olasz versenyző – Pietro Torre – sem tudta megállítani (15:7).

A negyeddöntőben újabb orosz rivális következett, aki a végállomást jelentette ezen a versenyen. A tornán végül bronzéremig jutó Dmitrij Naszonov mindössze egy tussal múlta felül a mi fiúnkat (14:15), aki így a hetedik helyen zárt és a legsikeresebb magyar férfi junior kardvívónak bizonyult. Ezzel a sikerrel Berci azonnal az országos ranglista élére ugrott!

Az eseményen a még kadét korú, 15 éves Vadja Oszkár (szintén TFSE) is részt vett. Pimaszul fiatal versenyzőnk a csoportkörben 4 győzelmet és 2 vereséget jegyzett, a legjobb 64-be kerülésért pedig az orosz Szinev-et győzte le 15:10-re, majd a legjobb 32-ért folyó küzdelm során az olasz Mastrullo ellen maradt alul (6:15) és a 43. helyen zárta a tornát.

Gratulálunk fiatal tehetségeinknek és edzőjüknek, Patócs Ákosnak!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!