Kosárlabda Női NBI/A

Történelmi pillanat a Városmajorban, először vertük a Szekszárdot!

Ha létezik mesébe illő végeredmény, akkor ez az! NBI/A-s női kosarasaink az élcsapatként ismert Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát fogadták a Városmajorban és nem kis meglepetésre le is győzték őket. A teljes mérkőzésen át uralkodó feszült hangulat nem csak annak volt tudható, hogy mi kezdtük jobban a mérkőzést, hanem a számos mélypont, melyeket megélve tudtunk még erősebbé válva kifutni a parkettre, egyértelműen ma megtette hatását. Ellenfelünk háza táján sincs minden a legnagyobb rendben, így nekik is fontos lett volna egy önbizalom növelő siker.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A feldobástól kezdve 8 pontot szereztünk zsinórban, ezzel meglepve a szekszárdiakat, akik viszonylag későn kapcsoltak. Onnantól kezdve viszont folyamatosan zárkóztak, szinte levegőt sem engedtek a mieinknek. Öröm volt látni, hogy a mi oldalunkon mindenki egy emberként harcol. Nem volt egyénieskedés, csak alázat és maximális teljesítmény. A negyed végére megőriztük előnyünket, 25-21-el fordulhattunk a második etapra.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Közel 5 perc alatt kiegyenlítettek a vendégek, majd nem sokkal később a vezetést is átvették öt egységgel. De nem kellett sokat várni, ismét visszaszereztük a nehezen megszerzett előnyt. Úgy csépelték egymást a csapatok, mintha csak az éltükért küzdenének, végül 43-42-vel vonultak nagyszünetre a felek.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A második félidőben sem változott semmit a játék képe, legnagyobb szerencsékre. Többször váltottak vezetést a felek, azonban a negyed végén 58-60-nál a Szekszárd neve mellett szerepelt a nagyobb szám. Magyar Bianka és csapata azonban olyan hajrát eszközöltek a mérkőzés végére, amivel a vendég gárda nem tudott mit kezdeni.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A folyamatos letámadás és a sok távoli nem ízlett a szekszárdiaknak és ezen a kifejezetten fizikális harcok sem segítettek. Legnagyobb örömünkre folyamatosan szakadtunk el a vendégektől és fél perccel a meccs vége előtt már 6 ponttal vezettünk. Innen már nem tudott fordítani az Euroligában is tevékenykedő vendég egyesület, így történelmi sikernek lehettek szemtanúi a kliátogató szurkolók!

A mérkőzés után vezetőedzőnk Magyar Bianka kiemelte a küzdeni akarást és külön köszönönetett mondott a szurkolóknak is:

„Eszméletlen büszke vagyok a csapatra! Nehéz időket éltünk meg, de amit kiemelnék, hogy sosem adtuk fel. Bármilyen hétvégéről legyen szó, vereség vagy győzelem után mindig úgy jönnek le edzeni a lányok, hogy mindent beleadnak. Minden lehetőségre felkészültünk, a végén így megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok minden játékosomnak és külön köszönöm a szurkolóknak a támogatásukat!”

Dúl Panka elmondta, hogy nem egyszerű a mostani időszak, de mindenki apai anyait beleadva küzdött a pályán:

„Nehéz heteken vagyunk túl, de mindannyian éreztük, hogy kezd összeállni a játékunk. Csapat szinten felkészültek voltunk, fontos volt, hogy mindenki szívvel-lélekkel harcoljon. Egy pillanatra sem adtuk fel, örülök a győzelemnek!”

TFSE-MTK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 81-75 (25-21, 18-21, 15-18, 23-15)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 19. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Földházi Tamás Péter, Varga-Záray Katalin, Sörlei Attila (Bodrogváry Iván József)

TFSE-MTK: Theodoreán 7, Németh 2, Manis 11/3, Dúl P. 16/6, Dúl T. Csere: Baa 7/3, Pusztai 14, Hegedűs 9/3, Marshall 15/3.

Atomerőmű KSC Szekszárd : Miklós 14/12, Studer 7, Bálint 2, Goree 22, Wallace 14/6. Csere: Mányoky 4, Krnjic 5, Horváth 2, Dudasova 5.

Folytatás jövőhéten a BKG otthonában. Bravó lányok, így tovább!!