Kézilabda Női NBII

Több, mint tisztes helytállás

Az NBII-es női kézilabda bajnokságban hétközi forduló keretein belül a Ferencváros U22-es csapata látta vendégül a TFSE alakulatát. Már a mérkőzés előtt lehetett tudni, hogy nem lesznek egyszerű helyzetben a lányok, hiszen két átlövő játékos hiányzott a keretből.Ennek tudatában vághattak neki a találkozónak a felek.

Az első játékrészben a 10. percig fej-fej mellett haladt a két gárda, ezt követően a hazaiak el tudtak lépni 3 góllal, majd a 28. miuntumra kialakult a félidő végi állás, amely 18:13 volt a Fradinak. Ezt követően már nem esett gól, így vonulhattak pihenőre a játékosok.

A második 30 perc remekül indult, 7 perc alatt 3-ra csökkent a különbség, ezt a teljesítmény még fokozni tudták a hölgyek, hiszen a 44. percben mindössze 2 találatra fogyott a diferencia. A hajrát azonban sajnos jobban bírta a Ferencváros, a meccs ezen szakaszában hiányoztak a leginkább az átlövők és az ő általuk szerzett gólok. A végeredmény finoman szólva sem tükrözte a mutatott játékot és a mérkőzés valódi képét.

Végeredmény: Ferencváros U22 – TFSE 37:30

Baló Vera, beállós játékosunk értékelte a nyújtott teljesítményt:

Nem gondolom, hogy a 7 gólos vereség reálisan mutatja a két csapat közöti különbséget, a meccs nagy részében 3-4 gólos hátrányban voltunk. Többször is feljöttünk két gólra, ezek voltak azok a kritikus pontok, amikor egy kicsit nyugodtabb és fegyelmezettebb játékkal akár fordítani is tudtunk volna.

Pozitívum, hogy megint tudtunk 30 gólt lőni, a 37 kapott viszont még mindig nagyon sok, úgy is, hogy csak az utolsó pár percben nyílt ki az olló. Ebből a meccsből ugyanakkor már tudunk építkezni, összességében javult a védekezésünk, jó volt a kapusteljesítmény és támadásban is szinte mindenki eredményes volt. Ha ezeket sikerül tudatosítani magunkban és nagyobb önbizalommal tudunk hozzáállni a további meccsekhez, a csoportban bárki ellen nyerhetünk.

Most egy hosszabb szünet következik, amely lehetőséget ad a felkészülésre, és remélhetőleg a következő fordulóra már teljes kerettel utazhat az egység, amelyet Salgótarjánban vívhatnak meg a Csépe Salgótarjáni SKC ellenében játszanak a csajok október 11-én, vasárnap.

Hajrá TFSE!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!