Kosárlabda Női NBI/A

Több mint fél éves szünet után, ismét parketten

Vasárnap délután a Női NB I/A-ban szereplő csapatunk számára is elindul a bajnoki szezon. Az utolsó tétmérkőzésünket február 28-án játszottuk a Vasas Akadémia ellenében, azaz több mint 7 hónap kihagyás után léphetnek ismét parkettra a TFSE-MTK játékosai.

Az új szezonbeli első ellenfél nem más lesz, mint az Uni Győr MÉLY-ÚT. A győri csapat 10-12-es mérleggel, a 8. helyen zárt az idő előtt berekesztett bajnokságban.

Azonban a rába-parti gárda több helyen is erősített a 2020-2021-es szezonra. Iványi Dalma személyében új vezetőedző érkezett a csapathoz. Továbbá Sopronból Dubei Dóra és Weninger Virág érkezett és további három idegenlégióst szerződtetek a kisalföldiek. Brianna Kiesel korábban már megfordult náluk, ám az előző szezonban az Artego Bydgoszcz (lengyel) csapatában szerepelt és az Európa-kupában játszott tíz mérkőzésén 14,3 pontot és 7,4 asszisztot átlagolt.

Centerposzton is egy amerikaival, Beatrice Mompremierrel erősít a győri egylet. Mompremier az NCAA-bajnokságban a Baylor és a Miami Hurricanes csapataiban lépett pályára, és mérkőzésenként 16,7 pontot és 11,4 lepattanót átlagolt. Ráadásul a WNBA 2020-as draftján a Los Angeles Sparks szerezte meg játékjogát a 2. kör 8. helyén.

A fiatal észt Kadri-Ann Lass is center pozíciót kívánja majd erősíteni, de méretéből adódóan bevethető lesz majd négyes poszton is. Az előző szezonban ő is Lengyelországban játszott, a Wisla Krakkó csapatában,és ott 10,9 pontot és 5,8 lepattanót átlagolt.

Vezetőedzőnk, Magyar Bianka így látja a bajnoki rajt nehézségeit:
„Nagyon fontos, hogy uralkodjunk érzelmeinken, és ne essünk kétségbe, hogy ha az első néhány találkozó nem úgy sikerül, ahogyan szeretnénk – emelte ki az egyik legfontosabb részletét a szellemi felkészültségnek Magyar Bianka. – Megtanultunk alkalmazkodni a körülményekhez, ez a folytatásban is jellemző lesz ránk. Pénteken az egész csapat részt vesz a hetvenkét órás koronavírusteszten, utána pedig – remélhetőleg teljes fegyverzetben – jöhet a Győr elleni bajnoki nyitány.”

A TFSE-MTK csapatából az első mérkőzéseken két kulcsjátékosunk, Alisia és Chanise Jenkins nem biztos, hogy pályára lép. Alisia a napokban fog hazatérni a WNBA-s kitekintője után, míg Chanise szeptember 10-én pozitív eredményt produkált. A bajnoki rajttal együtt hat napon belül három tétmérkőzés vár majd a TFSE-MTK hölgyeire. Október 7-én a Ludovika-FCSM Csata, 10-én pedig a PINKK Pécs csapatát fogadja a Városmajorban.

Tehát 2020. október 4-én ismét csatába szállunk a Magyar Bajnokságban, ahol a több helyen is megerősödött Uni Győr MÉLY-ÚT fogad majd minket otthonába. Kedvcsinálónak ismét Magyar Biankát idézném: „A top négybe várom a győrieket, mert nagyon megerősödtek, ráadásul Dalma kinevezése is óriási plusz jelent számukra. De ettől még nem feltartott kézzel megyünk fel a pályára, egyáltalán nem!” 

Női NB I/A csoport- 1.forduló

Uni Győr MÉLY ÚT – TFSE-MTK

2020.10.04. – Széchenyi István Egyetemi csarnok