Kosárlabda Női NBI/A

Tisztán győzött a Szekszárd – Mi nyertük a második félidőt!

Élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk idegenbe látogatott az NBI/A 8. fordulójában. A héten kőkemény euroligás harcot vívó Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában végül 23 ponttal maradtunk alul, szépségtapaszként szolgálhat viszont, hogy a második félidőt mi nyertük meg.

Fotó: MKOSZ

Az alábbiakban a wbasket.hu összefoglalóját olvashatjátok:

A mérkőzés első találatát Turi Eszter szerezte. Ezt követően azonban a Szekszárd ragadta magához a kezdeményezést. Egészen pontosan 20-0-s futást mutattak be a hazaiak. Ruthy Hebard volt ennek a motorja, aki egymaga 10 pontot szerzett ezen sorozat alkalmával. A TFSE-nek 7 eladott labdája volt az első szakaszban és ezt könyörtelenül megbüntette a házigazda. A vendégek kosárcsendjét Dúl Panka törte meg, majd Dúl Terka is triplát értékesített. Új lendületet kapott ezzel a fővárosi gárda, mely így 22-10-re szépített az első szakasz végére. A második negyed elején is folytatódott a TFSE felzárkózása. Dúl Panka és Ty Marshall találatai után 46 másodperc telt el, amikor 22-14-nél Zseljko Djokics időt kért.

Fotó: MKOSZ

A rövid eligazítás után rendezte sorait a Szekszárd. A hazaiak 10-2-es futással 32-16-ra léptek el. Miklós Melinda és Victoria Vivians is triplát értékesített ezen sorozat alkalmával. A TFSE-t továbbra is rengeteg eladott labda hátráltatta. Végül 19-et jegyeztek fel a vendégeknél a félidőig. Eközben a Szekszárd a 21 mezőnykísérletéből 10-et értékesített a második szakaszban és büntetőt sem hibázott, ezekből 8 volt sikeres. Ennek megfelelően gyorsan nőtt a különbség. A félidőre 55-28-ra szakadt el a házigazda. Ruthy Hebard mellé a 11 pontos Sydney Wallace és a 10 egységnél járó Miklós Melinda zárkózott fel a pontszerzést tekintve. A vendégeknél Dúl Panka járt 9 egységnél. A harmadik negyed első találata még Ruthy Hebard nevéhez fűződött. Erre viszont Dúl Panka triplával felelt és ez megadta az alaphangot ennek a játékrésznek. A TFSE ugyanis bátran vállalkozott távolról és a 8 triplakísérletéből 5 sikeres lett a harmadik 10 percben.

Fotó: MKOSZ

Három perc telt el a harmadik negyedből, amikor 57-38-nál 20 pont alá csökkent a differencia. Ekkor már 10-2-es sorozatban voltak Magyar Bianka tanítványai. Ruthy Hebard törte meg a szekszárdi kosárcsendet. Felváltva estek a kosarak. Ki kell emelni Miklós Melinda és Ty Marshall távoli dobásait. Zseljko Djokics 64-47-nél kért időt. A Szekszárd pontosított védekezésén, míg támadásban magasabb fokozatra kapcsolva 10-2-es sorozattal lezárta a TFSE felzárkózását. Végül 23-23 lett a harmadik negyed. Az utolsó 10 percnek 78-51-ről vágtak neki a felek. Hasonlóan alakult a forgatókönyv, mint a harmadik negyedben 82-55 után 10-0-val szépített a TFSE. A különbség ismét 20 egység alá olvadt, de összességében stabilan tartotta kézben a meccset a Szekszárd. Hazai oldalon minden nevezett játékos pályára lépett és szerzett pontot, így a fiatalok is, mint Szücs Gréta, Holcz Rebeka vagy Horváth Dóra. Mindkét csapat magyar ötössel zárta le a meccset. 94-71-re nyert a Szekszárd.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – TFSE-MTK 94-71 (22-10, 33-18, 23-23, 16-20)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 8. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Kapitány Gellért, Goda László, Nyilas István (Téczely Tamás)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 2, Hebard 16, Goree 4, Boros 13/3, Vivians 5/3. Csere: Miklós 18/9, Mányoky 5/3, Horváth 2, Wallace 17, Szücs 2, Holcz 10.

TFSE-MTK: Pusztai 8, Turi 2, Hegedüs 8/3, Turi 2, Marshall 26/12, Dúl P. 16/3. Csere: Szeitl, Burján, Király 8/6, Dúl T. 3/3.

Jövőhéten nagyon fontos mérkőzés vár ránk hazai környezetben az első győzelmét megszerző BKG ellen!