Elnökség

TFSE Tisztújító küldöttgyűlés – 2021

2021. május 27-én tartotta meg éves küldöttgyűlését a TFSE, melynek legfontosabb napirendi pontja a tisztújítás volt. Ennek keretében a küldöttek egyhangúlag szavaztak bizalmat Németh Lajosnak egy újabb 4 éves elnöki ciklusra.

Az elnökkel párhuzamosan egyesületünk elnökségi tagjait is megválasztotta a küldöttgyűlés. A megválasztott elnökségi tagok a Testnevelési Egyetem kiváló tanárai, tanszékvezetői: Dolnegó BálintDr. Kalmár ZsuzsannaDr. Németh EndreDr. Sós Csaba, Dr. Ökrös Csaba és Szalma László. A TE Hallgatói Önkormányzatából két fő került az elnökségbe: Oravecz Anna és Ruzsits Patrik. Az újonnan felállt elnökség mellett Rakaczki Zoltán ügyvezető is folytatja munkáját.

A küldöttek egyhangúlag fogadták el a 2020. évi beszámolót, valamint a 2021. évi pénzügyi és szakmai tervet, amely hosszútávú stabilitást és tervezhetőséget vetít előre a TFSE sportszakmai és gazdasági működésében. Napirenden volt még továbbá az alapszabály módosítása is.

Ezúton is gratulálunk a TFSE megválasztott elnökségének, és eredményes munkát kívánunk nekik!

Németh Lajos, a TFSE újfent megválasztott elnöke az alábbiakban értékelte az elmúlt négy év munkáját és ismertette a következő ciklus terveit:

Nagyon érdekes időszak volt a TFSE életében az elmúlt négy esztendő. 2017-ben úgy vettem át ezt a pozíciót, hogy a szakosztályok működtetése nagy nehézséget jelentett az egyesület számára. Négy éve három szakosztályunk (kézilabda, kosárlabda, labdarúgás) részesült látvány-csapatsport támogatásból, továbbá több egyéni sportágunk is benne volt a kiemelt sportágfejlesztési programban. Elnökként töltött első évemben csatlakozott a röplabda is a TAO-s sportágak sorához, ami azon túl, hogy újabb lehetőségeket jelentett számunkra, tovább növelte az adminisztrációs, szervezeti teendőket.

Az évek során sportolóink létszáma növekedésnek indult, az eredmények pedig évtizedes viszonylatban egyedülálló sikereket jelentettek/jelentenek. 2017-ben női röplabdacsapatunk volt az egyetlen NBI-es alakulat, azóta viszont női kosárlabdázóink is feljutottak az élvonalba, ahol immáron harmadik idényüket kezdhetik meg. Futsalcsapataink is rengeteget léptek előre, női vonalon tavaly NBI-es bajnokok lettünk volna, ha nem szól közbe a járványhelyzet. Férfi csapatunk idén szerzett NBII-es bajnoki címet, ami élvonalbeli tagságot jelent a következő évtől. Férfi kosárlabdázóink második helyen végeztek az NBII alapszakaszában, ők a hetekben vívhatnak rájátszást az NBI/B-be történő feljutásért. Csapatsportágaink mellett pedig egyéni sportágokban is számos szép eredménynek és bővülő létszámnak örülhetünk.

Egyik legfőbb célunk az volt, hogy növekedjen a TF-es hallgatók aránya szakosztályainkban, ami örömünkre fokozatosan javuló tendenciát mutat. Ennek hátterében az is állhat, hogy az egyetemünkre érkező hallgatók motiváltabbá válnak a kiváló TFSE-s eredmények hallatán. 2019-től bekerültünk a kiemelt sportegyesületek közé, ami további állami forrást jelentett számunkra. A nemrégiben megjelent kormányhatározat értelmében a jövőben is ebbe a körbe tartozhatunk, ami hozzásegít bennünket a további fejlődéshez és bővüléshez.

Szeretnék köszönetet nyilvánítani a TE vezetőségének, hiszen nagyon sok segítséget kapunk tőlük!

Egyesületünk 28 szakosztályában közel 1000 sportoló végzi tevékenységét napi szinten, továbbá számos egyetemi hallgató teljesíti a szakmai gyakorlatát a TFSE keretein belül. Az elmúlt időszakban egyesületünk sportszakmai fejlődését komoly szervezeti átalakulás is követte annak érdekében, hogy a klub adminisztratív háttere megfelelően ki tudja szolgálni a szakosztályok működését.

Az egyesület részt vesz az egyetemi kampuszfejlesztésben is, melynek keretében decemberben átadásra került egy kis műfüves labdarúgó pálya a velencei kampuszon, illetve a nyár folyamán egy strandlabdarúgó pálya is helyet kap a velencei Vízisport és Rekreációs Központ területén.

A TE létesítményeinek bontását követően a TFSE által felépíteni kívánt mobil csarnok jelenthet megoldást az átmeneti időszak kapacitásbeli problémáira, melynek kivitelezése nyáron kezdődik meg. Ezeken a helyszíneken az egyetemi oktatás mellett a TFSE szakosztályai is otthonra lelhetnek majd. A Csörsz utcai sporttelep felújítása és a csarnok megépülése lehetővé teszi, hogy méltó környezetben képviselhessük majd a Testnevelési Egyetemet és a TFSE-t. Reményeink szerint színvonalas sporttevékenységgel tudjuk majd megtölteni az újonnan épülő sportkomplexumokat!

About the author

TFSE

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!