Kosárlabda Női NBI/A

TFSE-MTK kerethirdetés 2021/22

A TFSE-MTK sorozatban harmadik szezonját kezdi meg az élvonalban 2021 őszén. Az első két évadban számos sikert és örömteli pillanatot élhetett meg csapatunk. Az építkezés már javában tart a következő idényre, ezért is örömteli, hogy ezúttal a korábbiaknál hamarabb történhet meg a kerethirdetés.

A csapat arculatát illetően nem történik változás: három légiós mellett magyar játékosok, Testnevelési Egyetem hallgatók alkotják majd a keretet.

Dr. Sterbenz Tamás (szakmai vezető) az alábbiakban ismertette a 2021/22-es csapatot és célokat:

Harmadik évadunkra készülünk az élvonalban, céljaink pedig továbbra sem lettek mások. Jövőre is szeretnénk érdekeltek lenni a rájátszásban és a Magyar Kupában, de ami még ennél is fontosabb: szeretnénk, hogy egyetemünk még jobban magáénak érezze a csapatot. Ennek érdekében olyan modellt alkalmazunk, mely hazánkban egyedülállónak mondható. Keretünk javarészt egyetemista fiatalokból áll, akik mellett edzői stábunk tagjai is ezer szállal kötődnek a Testnevelési Egyetemhez, hiszen tanulmányaikat itt végezték/végzik.

Burján Laura, Dúl Panka, Herman Aliz, Király Andrea, Szeitl Vanessa és Tóth Tímea is egyetemi hallgatók jelenleg, egy kivétellel mindannyian a TE-n tanulnak. Sorozatban 11. szezonját kezdi meg nálunk Németh Alma, akinek kitartása és klubhűsége példaértékű lehet sokak számára. Bíztató, hogy újra visszatér hozzánk Chanise Jenkins, aki egyéni teljesítményén túl, csapatkapitányként rengeteget tesz hozzá fiataljaink fejlődéséhez és a háttérben folyó szakmai munkához.

Az eddigiekben ismertetett kerethez csatlakozik még egy fiatal tehetség, továbbá három rutinosabb játékos:

A 2021/22-es szezontól soraink között tudhatjuk a sportág egyik legnagyobb reménységének tartott 16 éves Baa Dominikát. Dominika a tanulmányait ősztől a TF gyakorló gimnáziumában végzi, az érettségit követően pedig egyetemünkre szeretne majd felvételt nyerni.

Dominika látogatása a Testnevelési Egyetemen

Nagy örömünkre szolgál, hogy nálunk folytatja karrierjét Theodoreán Alexandra, aki egyaránt jártas a hazai bajnokságban és a nemzetközi színtéren is. Alexandra a 3×3-as válogatott tagjaként az olimpiai kvótaszerzésért harcol a hetekben. Az ő tudása és tapasztalata rengeteget jelenthet számunkra.

A tapasztalatnál és a 3×3-as kosárlabdánál maradva: a román nemzetiségű Elisabeth Pavel már rendelkezik repülőjeggyel az idei ötkarikás játékokra, hiszen a 3×3-as román válogatott tagjaként korábban kivívta a kvalifikációt. Személyében egy Európában jártas, magabiztos centert üdvözölhetünk, aki legutóbb Lengyelországban játszott.

Chante Stonewall nevével érkezőink listájának végéhez érkeztünk. Chante amerikai származású és az USA-ban pallérozódott karrierje kezdetén. Érdekesség, hogy egyetemi pályafutását azonos csapatban folytatta, mint Chanise Jenkins, nemrégiben azonban kipróbálta magát Franciaországban, így az európai terep sem lesz ismeretlen számára.

Érkező játékosok

Ezúton is szeretnék gratulálni, illetve köszönetet mondani Kováts Gabriellának, akit a legutóbbi szezonban játékosként és edzőként is sorainkban tudhattunk. Gabi tanítványaival aranyérmet szerzett az amatőr NB1 Zöld csoportjában. A következő idénytől a TFSE-MTK U23 mellett már MEFOB csapatunkat is ő irányítja, az élvonalbeli pályafutásnak azonban búcsút int.

Célok kapcsán még néhány gondolat:

Jelenleg legfőképpen az lebeg a szemünk előtt, hogy minden játékosunk számára adott lehessen a maximális fejlődés. Hiszünk abban, hogy az egyetemi évek és az élsportolói karrier nem csak összeegyeztethetők, hanem egymásra épülve még szebb végeredményt képezhetnek. Az MTK-val karöltve igyekszünk minél rugalmasabb átjárást képezni fiókcsapataink és élvonalbeli alakulatunk között annak érdekében, hogy a játékosi és sportszakemberi fejlődés is kiteljesülhessen. A Csörsz utcai fejlesztések újabb kapukat nyitnak meg felénk, így a jövőben akár a nemzetközi szereplés is egyik célunkká válhat.

Ezek mellett titkon bízom abban, hogy a 2022-re halasztott Universiadén, ahol Magyar Bianka és Hegedűs Péter vezetik a magyar női kosárlabdacsapatot, minél több TF-es hallgató vívja majd ki a keretbe kerülést!

Magyar Bianka (vezetőedző) összefoglalója:

Harmadik szezonunkra készülve tisztában vagyok azzal, hogy már nem vagyunk újoncok és nem hivatkozhatunk arra, hogy még gyerekcipőben járunk az NB1-ben. Érzem ennek a súlyát, éppen ezért sokkal nagyobb felelősségtudattal vágok neki a következő évünknek. Az új év sok változást hoz, ezeknek én rendkívül örülök.

Edzőként büszke vagyok arra, hogy részese lehettem olyan játékos kinevelésének, akiért a legjobb csapatok versengtek. Ugyanakkor arra is nagyon büszke vagyok, hogy a Testnevelési Egyetem által delegált hallgatók a TFSE-MTK játékosai maradnak a következő szezonban is. A mi csapatunk különlegességét pontosan az adja, hogy perspektívát adunk a lelkes és ugyanakkor rendkívül tehetséges egyetemi sportolóknak. A következő szezonra nem kisebb célt tűztem ki magunk elé, minthogy fokozni tudjuk a munkabírásunkat, versenyképességünket és megmaradjunk továbbra is egy küzdős és a pályán végsőkig harcoló, a szurkolók számára továbbra is szimpatikus csapatnak.

Sokszor elmondtam már, hogy a mi eddigi NB1-es szereplésünk nem a legkönnyebb időszakra esett. A koronavírus miatt sajnos eddig kevés olyan élménnyel rendelkezünk, amikor megtapasztalhattuk, hogy mekkora lelkesítő ereje van a minket buzdító szurkolóknak. Nagyon készülünk arra, hogy októbertől izgalmas meccsekkel háláljuk meg azoknak a rokonszenvét, akik továbbra is velünk tartanak. Arra készülünk nagy elszántsággal, rendkívüli alázattal és szorgalommal, hogy nekik és az egyetemünknek sok szép sportélményt szerezzünk!

TFSE-MTK 2021/2022:

Maradt: Chanise Jenkins, Dúl Panka, Herman Aliz, Király Andrea, Németh Alma, Szeitl Vanessa, Tóth Tímea

Utánpótlásból felkerült: Burján Laura (MTK-TFSE)

Érkezett: Baa Dominika (Kanizsai Vadmacskák SE), Chante Stonewall (USO Mondeville), Elisabeth Pavel (AZS UMCS Lublin), Theodoreán Alexandra (KSC Atomerőmű Szekszárd)

Távozott: Alisia Jenkins, Bernáth Réka, Boros Berta, Katona Szidónia, Kovács Vanessza, Kováts Gabriella, Nevena Markovic