Egyetemi sport Judo

TF-es sikerek a judo MEFOB-on!

Egy év kihagyás után került sor a 2021-es Judo MEFOB-ra a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Arénájában november 14-én, az NKE és a Testnevelési Egyetem közös szervezésével, illetőleg a Magyar Judo Szövetség és az Újpesti Torna Egylet közreműködésével. A seregszemlén tizenkilenc felsőoktatási intézmény – köztük Testnevelési Egyetem is – közel háromszáz hallgatója szállt harcba az egyetemi bajnoki címekért.

Egyetemünk összesen 88 hallgatóval vett részt, akik között a döntő többség nem számított sportág-bélinek – ők jórészt osztatlan tanár szakon folytatják tanulmányaikat, ahol egyfajta hagyománnyá vált a küzdősportos MEFOB-okon való elindulás. A minél sikeresebb szereplés érdekében a versenyt megelőző bő másfél hónapban komoly erőkkel készültek a hallgatók.

A férfiak profi kategóriájában a 66 kilogrammosok között Gombás Bálint Márk, a 73 kilogrammosoknál Szatmári György bizonyult a legjobbnak. A 90, illetve a 100 kilogrammos súlycsoportban egyaránt TF-es aranyéremnek örülhettünk – Nerpel Gergely, illetve a Fair Play-díjas, korábban az év judósának választott Csoknyai László révén.

Az amatőrök között is szép számban gyűltek a dobogós eredmények: a nőknél 48 kilogrammban Timár Bernadett, 57 kilogrammban Mandeville Dominika, 70 kilogrammban Teleki Blanka, 78 kilogrammban pedig Szlezák Anna bizonyult a legjobbnak. A férfiak is kitettek magukért: a 60 kilogrammos súlycsoportban Kocsár Balázs Árpád, míg a 73 kg-osok között Lévay Dániel állhatott a dobogó legfelső fokára.

Dr. Németh Endre, a Testnevelési Egyetem Küzdősportok Tanszék vezetője az alábbi gondolatokat osztotta meg: „Az elmúlt harminchat évben mindössze egyetlen egyszer lett első a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a judo MEFOB-on, a többin mi diadalmaskodtunk. Ebből kifolyólag fűtötte a visszavágás vágya az NKE-t, amely óriási létszámmal érkezett a versenyre. Ennek ellenére nem tudott legyőzni bennünket, jóllehet az NKE hallgatói jóval nagyobb óraszámban készültek erre a megméretésre. Újra bebizonyítottuk, létezik még a TE-szív. Kalapot kell emelnem az előtt is, hogy a járvány ellenére ilyen sokan eljöttek a MEFOB-ra, ami külön örvendetes.”

A bajnokságot tehát nagy fölénnyel nyerte a TE, az ezüst a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a bronz pedig Pécsi Tudományegyetem csapatához került.

A TF-es kontingens!

Gratulálunk minden TF-es hallgatónak és edzőnek!