Kosárlabda Női NBI/A

TELJES A KERET!

NBI/A-s női kosárlabdacsapatunk keretét Dr. Sterbenz Tamás – szakmai vezető – és Magyar Bianka – vezetőedző – ismertették:

Dr. Sterbenz Tamás – szakmai vezető – összefoglalója:

„Az élvonalban megedződve vágunk neki az új évadnak. Nagy örömünkre az idei csapat döntő többsége a TFSE-MTK színeiben szeretné folytatni a játékot, különösen Jenkins-ék visszatérése mutatja a csapat erejét. A palánk alatt új szerb centerrel erősítettük a keretet, Nevana Markovic a magyar mezőnyt ismerve választotta klubunkat.

Mellettük a felnőtt válogatott keretben is szereplő Katona Szidónia, az utánpótlás válogatott Dúl Panka és Tóth Tímea jelentik az újdonságot, kiemelendő, hogy mindegyikük egyetemi hallgatóként szerepel az élvonalban. Tavalyi csapatunkból Miháczi Dia és Doktor Anna a civil, illetve egyetemi életet választotta, őket ősztől ezért nem látjuk az A csoportos mérkőzéseken. A többiek, élükön a változatlan szakmai stábbal, továbbra is a TFSE és MTK együttműködés sikeres továbbfejlesztéséért dolgoznak.

Az MTK-val történő együttműködés keretében összesen 3 csapatot (NB I A, Amatőr NB I Piros és Zöld csoport) versenyeztetünk a hazai élvonalban. A csapatok keretei már majdnem véglegesek, de az egyetemi felvételik függvényében még bővülhetnek.   

Az eredményes szakmai munka érdekében komoly változásokat tettünk, a legfontosabb, hogy az új szezonban Rakaczki Zoltán irányítja ügyvezetőként a klub menedzsmentjét, bízunk benne, hogy vele jövőre a pályán kívül is felvesszük a kesztyűt a legjobbakkal!”

Vezetőedzőnk, Magyar Bianka az alábbiakban ismertette a következő idény keretét:

Játékoskeretünk kialakításánál elsődleges célunk egy lendületes, bizonyítani akaró és már rutinnal is rendelkező csapat összeállítása. Óriási eredménynek könyveljük el, hogy mindkét amerikai játékosunkkal szerződést hosszabbítottunk. Annak tudata pedig különösen szívet melengető, hogy Alisia Jenkins két euroligás csapat ajánlatára nemet mondva választott bennünket.

A következő szezont új csapatkapitánnyal kezdjük, ennek egyetlen oka, hogy Süle Krisztina abbahagyja profi pályafutását és a civil életére koncentrál. Hiányozni fog nekünk, mert családtagként tekintünk rá. Kapcsolattartásunk változatlanul napi szintű és nagyon bízunk benne, hogy ez a jövőben is így marad.

Helyére érkezett Miskolcról hozzánk Katona Szidónia, aki amellett, hogy a magyar válogatott tagja, sportszervező szakos hallgató. Az első hetek közös munkája azt mondatja velem, hogy már most sikeresen beintegrálódott csapatunkba. A tavaly még utánpótláskorú, kiváló tripláiról híres Bernáth Réka is marad nálunk, és reményeink szerint sikeres felvételi vizsgát tett a Testnevelési Egyetem Edzői szakára.

Dúl Panka személyében újabb fiatal, egyetemista tehetséggel gazdagodott a TFSE-MTK család, a 19 éves játékos a Győr csapatából érkezett hozzánk. Kristina Arsenic helyére ugyancsak Szerbiából igazoltuk Nevena Markovicot, és az eddig Egyesült Államokban pallérozódó Tóth Tímeát, aki Sportmenedzser mesterszakon szeretné folytatni tanulmányait. Reméljük, hogy velük is sok kellemes pillanat vár ránk, és sokszor okoznak majd örömet a következő évadban.

Óriási várakozással és még nagyobb elánnal vágunk a következő szezonnak, hiszen most már nem leszünk újoncok, és pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy még több munkával kell bizonyítanunk azt, hogy igenis a legjobbak között van a helyünk és ennek érdekében mindent el fogunk követni.”

TFSE-MTK 2020/2021:

Maradt: Alisia Jenkins, Angyal Nikolett, Bernáth Réka, Boros Berta, Chanise Jenkins, Herman Alíz, Kovács Vanessza, Kováts Gabriella, Németh Alma

Távozott: Süle Krisztina, Kristina Arsenic, Miháczi Diána, Doktor Anna

Érkezett: Dúl Panka (Győr), Katona Szidónia (DVTK), Tóth Tímea (UTSA), Nevena Markovic (SBS Ostrava)