Kézilabda Női NBII

„Ott folytatnánk, ahol abbahagytuk”

Kézis lányaink az őszi nehézségeket követően remek tavaszi szereplést produkáltak, erről beszélgettünk részletesen Viglási Zsuzsa vezetőedzővel.

„A TFSE Női Kézilabda csapat 2020 január 06.-án kezdte meg a tavaszi szezonra a felkészülést. Nagy akarattal és nagy hittel dolgoztak a lányok. A csapat tavaszra érett össze, ugyanis szeptemberben 10 új játékos érkezett, akiknek össze kellett szokniuk! Nagyon jól sikerültek a felkészülési mérkőzések, sok mindent tudtunk gyakorolni a védekezésben és a támadásban is.”

Ezek alapján minden adott volt egy sokkal eredményessebb tavaszi szereplése, de a kezdés mindenkit meglepett. A lányok felülmúlták az előzetes elképzeléseinket és csodálatos nyitányt produkáltak.

„A tavaszi szezont nagyon jól kezdtük: az első nagy célunkat, hogy visszavágjunk a Csepelnek (2.helyen álltak a tabellán) az őszi vereségért, sikerült, így győzelemmel, azaz meglepetéssel kezdtünk a bajnokságban! Tovább folytattuk a kemény munkát, sokat gyakoroltuk a védekezéseket és szinte hétről hétre mutatkozott meg az edzés munkában és a mérkőzéseken, hogy megtudjuk valósítani az elképzeléseinket. A koronavírus megjelenéséig 5 mérkőzésen 3 győzelem és egy döntetlen értünk el, csak az Érdtől kaptunk ki.”

Mint az ahogyan ismert a vírus sajnos közbeszólt, így csak a következő bajnoki szezonban lehet folytatni az elkezdett menetelést, de ahogyan azt láthattuk, a csapat szépen összeállt a kezdeti nehézségeket követően. Próbálnak aktívak maradni a lányok, de ezt labdás csapatsportok esetén borzasztó nehéz megoldani.

„A központi elvárásnak és az edzéstervnek megfelelően a munkát folytattuk, ami természetesen a labda és a mérkőzések hiánya miatt nem olyan, mintha a gyakorlatban is törés nélkül haladnánk. A bizonytalan folytatás miatt kértem minden játékost, hogy végezze el azt a feladatot, amit hétről hétre megadtam. A visszajelzésekből az tűnik ki, hogy kisebb veszteséggel azonnal tudnánk folytatni a megszokott edzésünket és a mérkőzéseket. Bízom benne, hogy ez belátható időn belül bekövetkezik és újból elkezdhetjük a közös munkát!”

A következő szezonra nagyon bizakodóan tekinthetünk, mindenki nagyon várja a kezdést!

Hajrá TFSE!