Atlétika Egyetemi sport

Tarolt a TE – Ekler Luca a TFSE-ben folytatja!

November 25-én, csütörtökön a Testnevelési Egyetem aulájában került sor az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gálára. A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által szervezett eseményen az év legsikeresebb egyetemista élsportolóit és intézményeit díjazták. A TE tarolt ezen a napon, összesen 4 díjat vehettek át egyetemünk képviselői:

  • összesített pontverseny győztese (2019/20 – Pandémia miatt idén került átadásra)
  • összesített pontverseny győztese (2020/21)
  • abszolút kategória különdíj – I. hely (2019/20 – Pandémia miatt idén került átadásra)
  • abszolút kategória különdíj – III. hely (2020/21)

A díjakat a TE rektora – Sterbenz Tamás, a TFSE elnöke – Németh Lajos, a TFSE ügyvezetője – Rakaczki Zoltán és a TE-sportiroda vezetője – Nagy Máté vehették át.

Az intézményi pontverseny eredményeivel még nem volt vége az elismeréseknek, hiszen az Év Egyetemi Sportolója-díjban részesült a TE hallgatója, atlétánk, Ekler Luca, a távolugrás paralimpiai bajnoka.

Örömmel jelentjük be, hogy Ekler Luca továbbra is a TFSE sportolója marad!

A sportoló, az egyetem és az egyesület közös célja, hogy Luca részére minden szükséges feltételt biztosítsanak a további kimagasló eredmények eléréséhez. Az elmúlt időszak értékelését követően a felek megállapodtak abban, hogy Ekler Luca edzőjével, Szalma Lászlóval karöltve a TFSE színeiben folytatja a felkészülést a párizsi paralimpiára és a jövőbeni versenyekre. A közös munka nem csak az élsportban merül ki, hiszen Luca jelenleg is az egyetem másodéves MSc szakedző hallgatója, illetve a jövőben szívesen részt venne az egyetemi oktatásban is, melyre biztosan lesz lehetősége a TE megújuló képzési struktúrájában! 

Sok sikert kívánunk Lucának!