Női NBI Röplabda

Tanulságos mérkőzés a DVTK ellen

A hétvégén hazai pályán 1:3-as vereséget szenvedett női röplabdacsapatunk a DVTK csapatától.

Az első szettben jobban kezdtek a vendégek, sajnos későn tudtuk felvenni a meccs ritmusát, blokkjaink és támadásaink pontatlanok voltak, így (18:25) szerepelt az eredményjelzőn. A második szettben ültek a blokkok és a támadásaink is nagyrészt eredményesek voltak, 7 pontos különbség is volt a két csapat között. Szett végén sikerült egyenlíteni (25:18). A harmadik szettet jól kezdtük, de sajnos a 4:2-es állás 4:6-re majd 6:10-re módosult. Utána már nem tudtuk megfordítani a játszmát így (13:25) lett a vége. Az utolsó szett is jól kezdődött, de a 8:7-es állást a vendégek 9:14-re módosították, és a szett végére a különbséget növelték is, így 18:25-re nyerték a 4.szettet és 1:3 arányban diadalmaskodtak.

A második szettben nagyon pozitív képe volt a játékunknak

A mérkőzés után Veress Katával készítettünk egy rövidebb riportot:

  • Jó meccset játszottunk a DVTK csapata ellen. Mit gondolsz mi volt a különbség a két alakulat között ezen a mérkőzésen?

Végig nagyon küzdöttünk és akartuk a győzelmet sajnos ez most nem sikerült, de megyünk tovább ebből is tanulunk. Szombaton a DVTK blokkban és támadásban erősebb volt, a mi védekezésünk jól működött, de nem tudtunk olyan hatékonyan visszatámadni.  Sokszor fej-fej mellett haladt a két csapat, de éles helyzetekben ők kerekedtek felül, ki nem kényszerített hibákkal pontokat adtuk az ellenfélnek. A második szettben sikerült összekapni magunkat, határozottabbak voltunk és kevesebb hibával játszottunk, meg is tudtuk nyerni azt a játszmát, ha a koncentrációt tovább fent tudjuk tartani nem lesz gond a következő meccseken.

  • Remekül nyitottál, amiből több pont is született. Tudatosan gyakorlod ezeket?

Köszönöm!! Szerencsére sikerült elkapni a fonalat, örülök, hogy nyitásaimmal segítettem a csapatot. Igen, meg volt a taktikánk, hogy kit fogunk nyitni, ezt gyakoroltuk edzéseken is.

  • Mit gondolsz hazai pályán felül tudtunk kerekedni a Gödöllő együttesén hétvégén?

A Gödöllő egy fiatal, küzdő csapat, az első körben megvertük őket és most is ez a célunk, a tabellán elfoglalt helyezés alapján mi számítunk a találkozó esélyesének, de ugyanúgy, mint minden héten most is fel fogunk készülni az ellenfélből. Az biztos, hogy mindent meg fogunk tenni, hogy 3 pontot szerezzünk, érkezik hozzánk egy új tapasztalt játékos, ő biztosan segítségünkre lesz ebben. Hazai pályán mindig szeretünk játszani, a szurkolók plusz motivációt adnak, reméljük most is minél többen kilátogatnak és bíztatnak bennünket.

Hétvégén (Szombat 18:00) a Gödöllő csapatát fogadjuk, legyünk minél többen!!!

Hajrá csajok! Hajrá TFSE!