Kosárlabda Női NBI/A

Szoros meccsen nyert a házigazda

Ezen a hétvégén a szomszédba látogatott a TFSE-MTK. Magyar Bianka tanítványai a Pasaréti Sportcentrumban léptek pályára a Vasas Akadémia ellen. A mérkőzést megelőzően a házigazda mellett szólt a jobb aktuális forma, mellettünk pedig az egymás elleni mutató.

A találkozó első negyedében fej-fej mellett haladtak a felek, első pontunk új igazolásunk, Lauren Manis nevéhez fűződött. Dúl Panka sikeres triplájával még a vezetést is megszereztük, ekkortól azonban közel 5 percen át nem rezdítettük meg a hálót. Szerencsénkre a Vasas távoli próbálkozásai nem bizonyultak sikeresnek, így számottevő különbség nem alakult ki az első negyedben. Rövid szünet után újra mi ragadtuk magunkhoz az irányítást és Dúl Panka büntetőivel három pontos előnyt szereztünk.

Fotó: hunbasket.hu

A wbasket.hu így írt a második etap után ekkor mutatott játékáról: A második szakasz feléhez érkezve Papp Dia és Schaquilla Nunn villanásaival tartotta a pár pontos vezetését a Vasas. Tette mindezt úgy, hogy a félidőig egyetlen távoli kísérlete sem ért célt a 10-ből. A legnagyobb különbséget 21-15-nél jegyezhettük fel. Erre azonban a sérülés után visszatérő Németh Alma és Dúl Terka válaszolt, amivel 21-19-re feljött a TFSE. Sőt, Dúl Panka és Theodoreán Alexandra büntetői már a vendégeknek hoztak vezetést. Hasonó volt a forgatókönyv, mint az első negyedben. Azzal a nagy különbséggel, hogy ezúttal a TFSE fordítását követően még két perc volt a szünetig és maradt ideje rendezni a sorokat a Vasasnak. Végül Schaquilla Nunn, Papp Dia és Szerencsés Tamara révén 26-22-re elszakadtak a hazaiak. A Vasasnál a 38 mezőnykísérletből 11 volt sikeres, míg a TFSE-nél 26-ból 6.

Fotó: hunbasket.hu

A harmadik negyed első percében nem találtak be a csapatok, majd a Vasas Schaquilla Nunn révén tudta növelni az előnyét. A folytatást Ty Marshall és Budácsik Dorka kosárváltása jellemezte. Mind a ketten kétszer-kétszer villantak meg. Ez egyben azt is jelentette, hogy a 4-6 pontos előnyét tartotta a Vasas. Magyar Bianka 33-26-nál kért időt, de a folytatásban Nadija Smailbegovic duplája után a 10 egységet is elérte a differencia. A rendkívül küzdős mérkőzésen 38-28 után a harmadik negyed utolsó négy percében igyekezett új ritmust venni támadásban a TFSE. Ty Marshall és Hegedűs Janka 39-34-nél megfelezte csapata hátrányát. Marshall a harmadik negyedben egymaga 8 pontot szerzett. Úgy nézett ki, hogy ekkor érvényesíteni tudja játékát a TFSE. Lauren Manis és Dúl Panka 41-39-re hozta fel a vendégeket. Erre azonban Katrina Pardee triplája érkezett válaszul, ami a Vasas első és egyetlen sikeres hárompontosa volt ezen az estén. A hazaiak szempontjából a legjobbkor. A negyed végén így 44-39-re ment Milos Pavlovic gárdája.

Fotó: hunbasket.hu

A záró szakaszt Tóth Orsi duplája vezette fel. Erre Dúl Panka felelt, majd Papp Dia villant meg. 48-41-nél hosszabb időre befagyott az eredményjelző. Úgy nézett ki, hogy ezen 5-7 egység között állhat be a differnecia. 52-45 után azonban Lauren Manis triplájával még visszahozta az esélyeit a TFSE. Több mezőnykosár már nem született a meccsen. Az utolsó három percbe érve Dúl Panka büntetője 52-49-re módosította az eredményt. Mindkét oldalon kimaradtak a lehetőségek. A TFSE-nek az egyenlítésre, a Vasasnak a meccs lezárására volt több labdája. Ahogy telt az idő, egyre közelebb került a hazai siker. Schaquilla Nunn büntetője alakította ki a 53-49-es eredményt.

VASAS AKADÉMIA – TFSE-MTK 53-49 (10-11, 16-11, 18-17, 9-10)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 10. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Nagy Viktor, Földesi Ádám, Rózsavölgyi Alexandra (Németh Csaba János)

Vasas Akadémia: Nunn 15, Papp 12, Tóth 2, Pardee 5/3, Madár E. 5. Csere: Budácsik 6, Smailbegovic 4, Szerencses 4, Salamon, Madár K.

TFSE-MTK: Theodorean 2, Hegedűs 2, Dúl P. 16/3, Manis 12/3, Dúl T. 3. Csere: Pusztai, Németh 2, Marshall 12.

Magyar Bianka: „A 24 támadólepattanó mindent elmond. Tudtuk, hogy a Vasas három dologban nagyon erős, ez pedig a támadólepattanó, a gyorsindítás és az egy-egy elleni küzdelem. Sok büntetőt engedtünk ellenfelünknek, a túloldalon pedig 61%-kal dobtuk, ami szintén nagyon gyenge. Statikusan játszottunk, de vereségünket egyértelműen a 24 támadólepattanó okozta. Tudtuk, hogy csak akkor nyerhetünk Pasaréten, ha jobban akarjuk a győzelmet, mint a Vasas, ez sajnos nem történt meg. Szégyellhetjük magunkat, gratulálok a Vasasnak.”

Tyaunna Dominique Marshall: „Úgy érzem, a harmadik negyedben úszott el a meccs, ahol ellenfelünk sokkal több lepattanót szedett és átvette az irányítást. Tudjuk azt, hogy alacsonyabb a szerkezetünk, mint a többi csapatnak, de meg kell találnunk a módját, hogy mérkőzéseket tudjunk nyerni.”

Ezzel az eredménnyel a mi mutatónk 2–9-re, a Vasasé pedig 5–5-re módosult. Jelenleg a 10. helyen állunk, a folytatásban pedig a nyeretlen sereghajtó PINKK otthonába látogatunk. A találkozó december 10-én, szombaton 18 órától veszi kezdetét.