Férfi NBII Kézilabda

Szoros küzdelemben maradtunk alul!

NBII-es férfi kéziseink a sereghajtó Szigetszentmiklósi KSK U23 csapatához látogattak a bajnokság 14. fordulójában. Sajnos megszakadt a fiúk jó sorozata, ugyanis a hazai alakulat ledolgozta a félidőben szerzett hártányát és a végjátékban fordítani tudott. Nem meglepő, hiszen az NBI/B-ből hívtak erősítést, ezzel is megnehezítve a dolgunkat.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az első félidőt jól kezdtük, negyed óra elteltével már 7 góllal vezettünk. Ez az utolsó percekre leolvadt 3-ra, de így is 16:19-es vezetéssel vonulhattunk pihenőre. A második játékrész még az elsőnél is harciasabbra sikeredett és sajnos a szigetszentmiklósiak jöttek ki belőle jobban.

Forrás: MKSZ

10 perc elteltével sikerült kiegyenlíteniük, majd a vezetést is átvették. A hajrába fordulva 2-3 gólos előnyt harcoltak ki, amire nem tudtunk érdemben reagálni, sőt az utolsó pillanatokban még piroslapot is kaptunk. Az emberhátrány megpecsételte a sorsunkat, így a sereghajtó 32:30-ra tudott minket legyőzni.

Ujvári Bence vezetőedző értékelője a találkozóról:
„Jól kezdtünk, a mérkőzés első harmadában nagyszerűen működött a védekezés. Onnantól kezdve jöttek a hibák, elkezdtünk kapkodni és hátul sem voltunk elég agresszívak. Kimaradtak ziccerek, 3 hétméteres, ez a megerősödött ellenféllel szemben nem fért bele. Nagyon sajnálom, mert most nagyot lépthettünk volna előre, de ilyen a kézilabda. Levonjuk a tanúlságot és folytatjuk a megkezdett munkát!”

Szigetszentmiklósi KSK U23 – TFSE 32:30 (16:19)

Forrás: MKSZ

Jól mutatja mennyire küzdelmes mérkőzés volt, hogy összesen 14 alkalommal büntették a csapatokat 2 percre, illetve 2 piroslapot is kiosztottak a játékvezetők. Mivel a Kiskunmajsa és a Kistext is kikapott, maradunk a 6. helyen, a pontvadászat pedig egyre kiélezettebb lesz a középmezőnyben.