Női NBI Röplabda

Szorgalomból jeles

NB1-es női röpicsapatunk vezetőedzője, Gaitanakis Leonidas az alábbiakat nyilatkozta a hétvégi Balatonfüred elleni találkozót követően:

Gratulálunk a Balatonfüred csapatának!
Sok fiatal játékossal is képesek voltak stabil teljesítményt nyújtani és hibáikat minimalizálni az egész mérkőzés alatt.
A mai találkozón mi sajnos ezt nem tudtuk megvalósítani. Szerváinkban sok hibát vétettünk és nem volt kellően éles a csapat. Nagyon sokat kell még fejlődnünk a játék technikai részében.

A célunk változatlan: bennmaradni az NB1-ben és új csapatot építeni a jövőre, de ahhoz, hogy ez sikerüljön még rengeteg munka és erőfeszítés szükséges. Mostantól teljes mértékben a DSC Eötvös elleni meccsre fókuszálunk.

Csapatunk mindig mosolygó centerétől – Czakó Bernadett-től – a meccs után az alábbi 3 kérdésünkre kaptunk választ:

  1. A Balatonfüred ellen már szoros mérkőzést játszott a csapat. Mit gondolsz ezzel a játékkal már ismét a jó útra léptetek?

Véleményem szerint jó úton haladunk. Az elmúlt két meccsen ugyan voltak kisebb nagyobb hullámvölgyek, de ezekből kijönni látszunk. A kemény edzésekkel napról napra kezdünk visszatérni azon lendülethez, amit a szezon elején képviseltünk. Egy lényeges dolgon kell még javítanunk, ez pedig a meccs közbeni hibák minimalizálása. Ha ez sikerül az edzéseken, és a meccseken is, akkor ismét győztesként fogjuk elhagyni a pályát.

2. Hétvégén az DSC Eötvös SE csapatához látogat a csapat. A Füred elleni játékkal sikeresen vehető a kihívás?

Ez egy kicsit nehéz kérdés, hiszen egy számunkra ismeretlen csapatról van szó. A DSC Eötvös SE az előző években az NBII-es csapatok közé tartozott. Az idei évre pedig sikerült kivívnia a feljutást. Úgy gondolom, ha fegyelmezetten játszunk és fejben is 100%-osan ott leszünk akkor egy jó mérkőzést játszva nem lehet kérdés a végeredmény.

3. TF-es hallgató vagy és a röplabda csapatban is játszol. Mennyire nehéz összehangolni a két elfoglaltságot?

Szerencsés vagyok, mert nincs sok órám, így elég könnyű összehangolni az edzéseket az egyetemmel.
Ugyan végzős rekreáció szakos hallgató vagyok, és a szakirányhoz fontos tantárgyaim most vannak, de egyik sem olyan nehéz, mint a hírhedt anatómia vagy biokémia. Egyedüli nehézség majd a következő szemeszterben kezdődik, amikor az államvizsga és a szakdolgozat leadási határideje is csak egy karnyújtásnyira lesz.
De ez még messze van. Addig is igyekszem a lehető legöbbet nyújtani az egyetemen és az edzéseken egyaránt!

Sok sikert kívánunk tanulmányaidhoz és a sporthoz is!

Hajrá csajok! Hajrá TFSE!