Női NBI Röplabda

Szokatlan helyzetben

Az elmúlt hetekben a COVID-19 miatt jelentősen megváltozott mindenki élete. Nem volt ez máshogy a TFSE igazolt játékosaival és sportszakembereivel sem.

  Női röplabda csapatunk kapitányával Poór Alexandrával és vezetőedzőjével Gaitanakis Leonidásszal készítettünk egy rövid interjút, amiben mindennapjaikról kérdeztük őket:

Poór Alexandra:

  • Hogyan tartod magad formában otthoni környezetben?

Az első 2 hetemben volt pár pihenőnap, ami azt jelenti, hogy nem mindennap edzettem, tulajdonképpen próbáltam felfogni a helyzetet. Sajnos úgy néz ki még jó pár hét otthonlét előtt állunk, így tudom azt is, hogy visszakell térnem a rendszeres mindennapi edzéshez. Ehhez kapunk mindenféle instrukciókat Bencétől az erőnléthez és Marcitól is a mobilizációs részhez. Van, hogy kiegészítem más edzésvideókkal is a programom

  • Láthattuk, hogy te is elkezdted a kihívásokat instán. Mit gondolsz erről az egész challenge özönről?

Igen volt egy kihívásom instán, az a bizonyos WC gurigával való kosárérintés, ami megkell mondjam nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Szerintem ezek jó és értelmes dolgok, egyrészt, ha most máshol nem is, itt legalább láthatod a barátaid, ismerőseid egy pillanatra, jókedvre derítenek, másrészt versenyszellemet tart fenn, ami minden sportolót hajt.

  •  Van olyan hobbid, amivel mostanában sok időt töltessz?

Tulajdonképpen van, amire nem volt időm és szerettem volna, persze nem ilyen áron Igazából semmi különös, olvasás, filmezés ezek már nem igazán fértek bele eddig a mindennapjaimba. Terveim közt szerepel még, hogy legyen egy nagy fotóalbumom, amiben a legfontosabb képek szerepelnek majd pl. család, barátok, sport. Ezek összegyűjtése, kiválogatása elég időigényes, de mindenképp megéri

Gaitanakis Leonidász:

  • Hogyan töltöd mostanában napjaid?

Leszámítva a lányokkal végzett mindennapos munkát és a csapat körüli teendőket az én személyes életemben nagy változás nem történt. Mindennap beszélek Márton Ervin szakosztályvezető úrral, akivel új projekteket és koncepciókat tervezünk, ami a jelenben és a jövőben is segítheti a klub működését. Több idő jut saját magam fizikai és szellemi fejlesztésére is, próbálok aktív maradni, hetente többször beszélek a barátaimmal és remélem, hogy minél hamarabb visszatérhetünk az általunk megszokott életritmusba.

  • A lányoknak milyen otthon végzendő edzésterve van?

A lányoknak előre megírt edzésterve van, amelyet otthon kell elvégezniük.

A játékosok annyira elkötelezetten végzik feladatukat, hogy mindenkivel elégedett vagyok. Bence az erőnléti edzőnk folyamatosan készíti az edzésterveket annak érdekében, hogy a lányok fittek maradjanak. Levi, csapatunk játékosmegfigyelője és analitikusa videókat készített minden olyan játékos számára, akik szeretnék fejleszteni magukat. Természetesen, ha mentálisan nem érzik magukat rendben, az online kommunikáció segítségével tudnak Vikivel beszélni, aki csapatunk mentális felkészítője. Minden jel azt mutatja, hogy egy olyan modellt sikerült készítenünk, amivel játékosok nem fogják magukat elhagyni, sőt a helyzethez képest fittek is maradnak. A jövőre nézve szeretnék optimista lenni, és azt hinni, hogy a koronavírus-járvány után minél előbb folytathatjuk a bajnokságot, de fontos kiemelnem, hogy első az egészség! Az én véleményem szerint jó lenne, (ha a körülmények lehetővé teszik) júniusban vagy júliusban lejátszani a bajnokság további mérkőzéseit.

  • Lehet már valamit tudni a jövődről?

Már az első szezonomban sikerült viszonylag hamar elérni a kitűzött célt és helyenként bőven erő felett teljesíteni. A legfőbb cél nem csak az volt, hogy egy versenyképes csapatot építsünk hanem az is, hogy ezt fiatal magyar lányokkal tegyük meg. Nagyon sokat dolgoztunk és dolgozunk azért, hogy technikailag, taktikailag és mentálisan is minél magasabbra jussunk. Kialakítunk egy fix magot, amit 3-4 igazolással szeretnénk megerősíteni annak érdekében, hogy még versenyképesebb csapat lehessünk. A csapat körüli szakemberekkel és természetesen a játékosokkal is elégedett vagyok. A szakosztályvezető úrral már tárgyalunk egymással a folytatásról, de végső döntés az elkövetkező napokban születhet.

Közös erővel sikeresen megállíthatjuk a járványt és visszatérhetünk megszokott életünkbe. Ehhez mindenkinek kitartást kívánok!