Női NBI Röplabda

Szívós ellenfélhez látogatunk!

NBI-es női röpiseink ezen a hétvégén a mindig kemény ellenállást tanúsító Budaörs otthonában lépnek pályára. Az alig 10 km-re székelő rivális otthona több éven át „mumus” helyszín volt számunkra, de az elmúlt időszakban ezen felülkerekedve tudtunk rendre győzelemmel zárni az Illyés-Aramis Sportcsarnokban. A múlt héten megszerzett DVTK elleni győzelmet követően két pont előnnyel állunk az NBI-es tabella élén. Legfőbb riválisunk továbbra is a miskolci hölgykoszorú, akik ezen a hétvégén otthon fogadják a tabella harmadik helyezettjét, a Veszprémet.

Aktuális ellenfelünk kellemetlen játékerőt képviselő középcsapatnak számít, 7. helyet foglalják el jelenleg a tabellán. A 2022/23-as kiírás során már felülmúlták a Gödöllőt, a minket is legyőző Balatonfüredet, illetve ellenünk is öt szettig jutottak a „D” teremben. Kifejezetten nehéz sorsolás előtt áll a BDSE a következő három fordulóban: TFSE, Veszprém, DVTK szerepel a menetrendjükben.

Érdekességek

2015 óta 26 bajnoki találkozót jegyezhetünk a Budaörs ellen. A mérleg nyelve felénk billen 15 győzelemmel, de a BDSE 11 sikere intő jel lehet arra, hogy mindig érdemes komolyan venni őket. Az egymás ellen nyert szettek között sincs nagy különbség, a mieink neve mellett 55 szerepel, a házigazda pedig 48 játszmát tudott uralni ellenünk. Az egymás ellen megszerzett pontok terén tovább szűkül a differencia: 2234 (TFSE) – 2161 (BDSE). A kimenetel szempontjából tíz alkalommal zárult három szettel a párharc, kilenszer jutottak öt játszmáig a felek, hét alkalommal pedig négy etap után hirdettek győztest. Budaörsön még mindig a BDSE mutat jobb formát, 12 összecsapásból hetet nyertek meg, a mieink „csak” ötöt.

Az idei évadban látottakat tekintve mi számítunk favoritnak. 15 győztes és 2 vesztes meccsünkkel szemben a Budaörs 8 győzelemmel és 9 vereséggel áll. Jóval jobb a szettarányunk ellenfelünknél: 48–17 (TFSE), 32–31 (BDSE). 2022 decemberében játszottunk már egymás ellen, akkor fordulatokban gazdag mérkőzésen tudtunk nyerni 3:2-re. Ami az aktuális formát illeti, mi zsinórban 12 győzelemnél tartunk, a budaörsiek 2023-ban 5 sikert és 4 vereséget szereztek.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A közös múlt nem merül ki a számos egymás ellen vívott mérkőzésben, ugyanis a 2022-es lengyelországi EUG-n induló női röplabdacsapatunkban 4 játékost is a BDSE egyetemista hallgatói tettek ki. Név szerint: Pisák Flóra, Pisák Luca, Hernády Sára és Tátrai Nikolett voltak azok, akik egy csapatot alkotva a mieinkkel a 9. helyig jutottak az európai seregszemlén.

Az összecsapás élő közvetítése a BDSE facebook oldalán (itt: BDSE Volleyball) lesz elérhető szombaton 19 órától.

BDSE – TFSE
2023.03.25. – 19:00
Illyés-Aramis Sportcsarnok, Budaörs
játékvezetők: Varga A., Éri G.

Hajrá lányok, hajrá TFSE!