Kosárlabda Női NBI/A

Színvonalas mérkőzésen maradtunk alul

Március 24-én, szerdán este, második play-off mérkőzését is lejátszotta a TFSE-MTK és az UNI Győr MÉLY-ÚT női kosárlabda csapata.

Az első percektől kezdve igazi ki-ki meccset játszott a két csapat. Védekezésre egyik együttes sem fordított különösebb figyelmet, hagyták egymást kosarazni a lányok. A játékrész során végig váltott vezetéssel haladtak, így egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni, mint 4 pont. (22-23)

A második negyedben hasonlóan alakult a játék képe, mint az előzőben. A vendégektől Weninger és Kiesel, tőlünk Katona és Alisia Jenkins pontos játékának köszönhetően kiélezett csata folyt a nagyszünet előtti hajráig. Az utolsó percekben viszont kisebb rövidzárlat sújtott minket, így a félidőben 6 pontra elléptek a vendégek.

Félidő: 42-48

A harmadik negyedet erősen kezdte az UNI Győr, szinte minden kinti dobásuk megtalálta a gyűrű alját. Ezt nem igazán tudtunk lereagálni az elején, így ezzel 10 pont fölé csúszott a differencia. A játékrész felétől azonban ismét beindult a gépezet és elkezdtük ledolgozni a lemaradást. Ám cserepadunk rövidsége ekkor kezdett érződni, így a negyed végére megfáradni látszottunk és ismét 10 ponton kívülre kerültek a vendégek. (56-68)

Aki azt gondolta, hogy innen már nincs visszaút és gond nélkül megnyerik ezt a mérkőzést is a Kisalföldiek, az tévedett. Alisia Jenkins szemfüles játékának köszönhetően, egy szempillantás alatt tízen belül voltunk ismét. Zóna védekezésünkre nem talált ellenszert az UNI Győr, így az utolsó egy percig 4 pontra tudtunk feljönni. De ekkor ismét beütött a fáradtság, ami hibákat eredményezett az oldalunkon és ezt rendre kihasználták és állították be ezekkel a meccs végi, 75-85-ös eredményt.

Végeredmény: 75-85

Ezzel nem ért véget a rájátszásunk, innentől az 5-8. helyért fogunk parkettre lépni, még ismeretlen ellenféllel szemben.