Női NBI Röplabda

„Szimpatikus a koncepció, a csapat és a kitűzött cél is” – interjú Kökény Nórával

#Újonckörkép sorozatunk 5. részében az MTK-ban két évet eltöltő, tavaly az extraligában szereplő Kökény Nórát ismerhetitek meg, aki feladóként fog csapatunk segítségére szolgálni a jövőben. Nóra 21 éves, amivel a csapat átlagéletkorát fiatalítja, és a sport mellett Pszichológiát tanul az ELTE-n. Újonc játékosunkat az alábbi beszélgetés során ismerhetitek meg jobban.

  • Üdvözlünk csapatunknál! Áruld el nekünk kérlek miért váltottál az extraligából az NBI-be?

Köszönöm! Elsősorban azért, mert a tavalyi évben nem kaptam annyi játéklehetőséget, mint amennyit szerettem volna, emellett a tanulmányaimra is még több időt szeretnék szentelni. Amikor jött ez a megkeresés egyből szimpatikus volt a koncepció, a csapat és a kitűzött cél is.

  • Hogyan tudod összeegyeztetni az egyetemi tanulmányaidat a sportkarriereddel? Mesélnél nekünk arról, mit tanulsz?

Gyerekkorom óta röplabdázom így már hozzászoktam az időbeosztásom állandó szervezéshez. Természetesen a cél az, hogy ott tudjak lenni az edzéseken és ez ne menjen a tanulás rovására. Amennyiben jól sikerül a tárgyfelvétel, akkor remélhetőleg idén sem lesz ezzel gond. Most fogom kezdeni a pszichológia MA-t, ahol remélem sok újdonságot fogok tanulni.

  • A röplabda terén mi inspirál a jövőre nézve? Mit gondolsz a TFSE-nél folyó munkáról így szűk 2 hét alatt?

Szeretnék minél jobb helyen végezni idén a csapattal a bajnokságban és kihozni magamból (és a csapatból is) a maximumot egy önbizalommal teli játékkal. Az első két héten abszolút pozitív dolgokat tapasztaltam. Leon egy nagyon felkészült edző, akinél úgy gondolom és tapasztalom, hogy minőségi munka folyik az edzéseken.

  • A sport és az egyetem rengeteg időt igényel, van mellette lehetőséged kikapcsolódni, van valamilyen hobbid, amit szívesen megemlítenél nekünk?

Valóban sok időt igényel, így szezon közben vannak olyan napok mikor az egyetem és az edzés között csak arra van időm, hogy szusszanjak egyet. Mikor van egy kis szabadidőm akkor haza szoktam menni a családomhoz Kecskemétre. Ha nem tudok, akkor szerencsére Budapest elég színes város ahhoz, hogy találjon az ember magának programot például: színház koncert vagy bármilyen kikapcsolódás a barátokkal.

  • Miben másabb a hangulat az öltözőben az NBI-ben, mint az extraligában? Hogy érzed magad nálunk?

Alapvetően nem érzek különbséget, hiszen a teljesítménykényszer mindenhol megvan és az alapozás pedig sehol sem könnyű. Nagyon jól érzem magam, szerencsére már több játékost ismertem régebbről és a többiekkel is jól kijövök.

  • A jövődet a röplabdában képzeled el, vagy más forgatókönyvet vizionálsz magad elé?

Ezt sosem könnyű megmondani előre, hiszen az élet mindig közbeszól, de persze több forgatókönyv is él a fejemben. Ami biztos, hogy szeretném elvégezni a pszichológia mesterképzést. Emellett a röplabdát mindaddig csinálni szeretném, amíg jól érzem magam játék közben és segíteni tudok a csapatomnak. Remélhetőleg ez még így lesz jó ideig!

Köszönjük Nórának a válaszokat! Példamutató egyéniségünknek kitartást kívánunk az alapozáshoz, és sok sikert az egyetemi tanulmányok folytatásához!

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!