Férfi NBII Kézilabda Női NBII

Szezonkezdet előtt

Hétvégén megkezdődik az NBII-es kézilabda bajnokság tavaszi szezonja a hölgyek számára, egy héttel később pedig az urak is elkezdik a pontokért folytatott küzdelmet. A rajtot megelőzően mindkét edző megosztotta gondolatait, hogy mit vár a csapatától az elkövetkezendő 11 mérkőzésen.

Viglási Zsuzsa, a lányok edzője összefoglalta a felkészülés eddigi menetét:
„Több csapattal játszottunk felkészülési mérkőzéséket. Rendeztünk egy tornát ahol az FTC, Szentendre és a Szent István vett részt.
Az FTC ellen egész jól sikerült, voltak gyors középkezdések és rendezetlen védelem elleni lerohanás gólok is. A Szentendre átrohant rajtunk sajnos, de ott is voltak szép megoldások. Szakmailag jól sikerültek a mérkőzések, remélem az átbeszélt hibáinkból tanulunk majd és a bajnokságban a javunkra fordítjuk a hibáinkat. A késői edzések egy kicsit nehezítik a csapat munkáját, nehéz összpontosítani.”

Emellett kihangsúlyozta, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a pályán való figyelemre és akarattal kell ütközni az edzéseken és majd a mérkőzéséken. Ennek ellenére a csapat nagyon együtt van, és pozitívan tekint a tavaszi szezonra a kezdés előtt.

Mindenképpen előrébb szeretne lépni a csapattal, a középmezőny elejének elérése a cél a 22. forduló lezártával.

Györfi János, a férfi gárda mestere – aki ideiglenesen vette át a stafétát Mocsai Lajos rektor úr megbízásából – kemény felkészülésről számolt be. Február első hétvégéjén felkészülési tornán vett részt a srácokkal, amely erős ellenfelekkel zajlott.

Fő célja ennek a megmérettetésnek, hogy mindenki a lehető legtöbb játéklehetőséget kapja, amely tökéletesen teljesült is. A kiváló szakember azt is kihangsúlyozta, hogy hosszú távú cél, hogy minél több a Testnevelési Egyetemhez hű hallgatót toborozzanak a csapatba.

Szeretné megőrizni a fiatalos lendületet, amely a játékosaiban rejlik, de megjegyezte, hogy a TAO rendszer bevezetésével az NBII is igen erős bajnoksággá fejlődött, sok igen jelentős múlttal rendelkező játékos szerepel ebben a bajnokságban, így igazi kihívás felvenni velük a versenyt, ugyanakkor bízik a TFSE örökös fiatalságból eredő bátorságában és vagányságában, amely a győzelemhez segítheti az együttest. Idézve Györfi Urat: „a győzelem ízét meg kell ízlelni, és egy rendes edző célja csak a legmagasabb csúcs lehet, de még a Mount Everest megmászásához is szükség van partnerekre”.

Ezzel az idézettel buzdítanék mindenkit, hogy látogasson ki a TFSE hazai mérkőzéseire, hogy igazi katlanná váljon a Zágrábi utcai csarnok, és elérjük a tényt, hogy aki idejön „vendégségbe”, az rettegjen a kék-fehéreinktől.

A szezon tehát február 8-án este 6 órakor startol, lányaink a Csepel DSE-t, az ősi riválist fogadják a SOTE pályán. Az urak február 15-én látogatnak a Százhalombattai KC-hoz.

Mindenkit várunk a mérkőzéseken!

Hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!