Egyetemi sport Erőemelés

Szép eredmények az erőemelő MEFOB-on!

A hagyományoknak megfelelően idén is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tornatermében rendezték meg az erőemelő MEFOB-ot. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, ugyanis a nőknél 15, a férfiaknál 31 versenyző nevezett, összesen 19 felsőoktatási intézmény képviseletében, köztük a Testnevelési Egyetemmel és hallgatóival.

Az indulóknak szokás szerint három versenyszámban kellett bizonyítaniuk: guggolás, felhúzás és fekvenyomás. Guggolásban a nőknél Juhász Anna Csilla (BME) volt a legerősebb, ugyanis 157,5 kg-ot emelt, a férfiaknál Horváth Péter (BME) 270 kg-mal állt fel. Fekvenyomásban szintén Juhász Anna Csilla volt a legjobb (95 kg-ot emelt), a férfiaknál P. Nagy Bálint (BME) 180 kg-ot nyomott ki. Felhúzásban Dékány Krisztina Lilla (PTE) volt a legerősebb (165 kg) a női mezőnyben, a férfiak ugyanezen számában Horváth Péter nem talált legyőzőre, 315 kg-os teljesítményét meg sem tudták közelíteni – a teljesítménye egyébként új országos csúcsot ért.

Ami a TF-es hallgatókat illeti – 74kg-ban Bojti Marcell aranyérmet szerzett, Horváth Krisztián pedig a 83kg-os súlycsoportban zárt a 7. helyen.

A legeredményesebbek a hazaiak, vagyis a BME erőemelői voltak, akik 3 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzéremmel zárták a napot, összesen 77 pontot szerezve, amivel a csapatversenyben is az élen zártak. Második helyen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportolói végeztek 43 ponttal, a dobogó harmadik fokára pedig a Pécsi Tudományegyetem hallgatói állhattak fel.

Gratulálunk minden indulónak!
A teljes végeredmény itt tekinthető meg!