Kosárlabda Női NBI/A

Szekszárdra utazunk!

NBI/A-s női kosarasaink a bajnokság 8. fordulójában a Szekszárd otthonában lépnek pályára! A hazai alakulat jó formában várja a találkozót, az előző két fordulóban rendre nyerni tudtak, illetve a nemzetközi porondon is diadalt arattak az Euroligában a Fenerbahce ellen. Ez utóbbi igen izgalmasra sikeredett, hiszen kétszeri hosszabbításban 103-101-re tudtak nyerni.

Magyar Biankáék hasonlóan szoros küzdelemben maradtak allul a BEAC-cal szemben (83-82) és azóta a Győrt is vendégül látták a Városmajorban. Annak a találkozónak a végkimenetele vendég sikerrel zárult, így a legutóbbi két összecsapásunk vereséggel végződött. Élvonalbeli szereplésünk óta még nem tudtunk diadalt aratni a Szekszárd fölött. Legközelebb 2021 februárjában álltunk közel a győzelemhez, akkor a Magyar Kupa negyeddöntőjében, hosszabbítást követően 6 ponttal maradtunk alul.

A két csapat legutóbbi összecsapására a Városmajorban került sor az előző idényben (2022.01.05), ahol a vendégek 70-97-re nyertek. Mostanság nem kedvelt hely az odalátogatók számára a Szekszárd Városi Sportcsarnok, az Euroliga tavalyi kiírásának ezüstérmese is elvérzett. A hazai közönség utolára 2022 áprilisában volt szemtanúja vereségnek a bajnokságban, akkor a Sopron aratott diadalt felettük.

Forrás: MKOSZ

Mindezek ellenére találhatunk fogást rajtuk, hiszen most játszottak egy kifejezetten hosszú, vérre menő összecsapást a török ellenféllel, így biztosan fáradtak lesznek. Az esélyeinkről, illetve a Győr elleni legutóbbi találkozóról is beszélgettünk Burján Laurával:

8. forduló: Atomerőmű KSC Szekszárd – TFSE (11.05. 18:00)
Szekszárd Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Goda László, Nyilas István (Téczely Tamás)