Kosárlabda Női NBI/A

Szekszárd után, Sopron előtt!

Élvonalbeli női kosárlabdázóink utolsó felkészülési mérkőzésükön a KSC Szekszárd alakulatát fogadták, akik ellen egy nagyszerű összecsapáson tudtak győzelemmel zárni. A szezon kezdete előtt ilyenkor nincs idő hátra dőlni és élvezni a siker ízét, ugyanis ezen a hétvégén veszi kezdetét a bajnoki rajt, méghozzá a regnáló magyar bajnok és kupagyőztes Sopron ellen!

A szekszárdiak kénytelenek voltak mellőzni Mányoky Rékát, Miklós Melindát és Theodoreán Alexandrát, de ez Hegedűs Péter csapatának érdemein mit sem csorbít. A feldobástól érezhetővé vált, hogy a mieink csak magukkal foglalkozta. A vendégek soraiban többször zavar támadt, amit könyörtelenül ki tudtunk használni. Dúl Panka igazi vezéregyénisége volt a TFSE-MTK-nak, 20 ponttal járult hozzá a sikerhez. Fantasztikusan ültek tripláink, ami azért is jó előjel, mert sok helyen gondot tud okozni új csarnokba költözés esetén a távoli kísérletek hatékonysága. Mindenki kivette a részét a győzelemből, jól szervezett, fegyelmezett látképet nyújtott a TFSE-MTK.

TFSE-MTK – KSC SZEKSZÁRD 77-64 (17-14, 22-17, 23-13, 15-20)

Felkészülési mérkőzés
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont

TFSE-MTK: Carter 15/6, Dúl T. 7/3, Szabó 9/6, Czinano 6, Dúl P. 20/12. Csere: Vígh, Baa 6, Vintsilaiou, Király 6/6, Németh 3, Burján 3/3, Horváth, Vladár 2.

KSC Szekszárd: Stanacev 4, Krnjic 6, Vojtulek 18, Holcz 6, Dudasova 2. Csere: Horváth 4, Monroe 11, Árvai, Boros 4, Szücs 9/3

A bajnoki start előtt vezetőedzőnk felhívta a figyelmet arra, hogy a Sopron Basket kerete némileg kicserélődött, emellett a nemzetközi szerepléstől is visszaléptek annak érdekében, hogy teljes mértékben tudjanak a bajnokságra fókuszálni. Hegedűs Péter hozzátette, kemény mérkőzésre számítanak, ahol szeretnék jó játékkal kezdeni a szezont és megnehezíteni a rivális dolgát. A Szekszárd elleni győzelem jó példája volt annak, hogy a kemény munka kifizetődő, de még így is sok dolgon kell javítaniuk a továbbiakban.

A 2022/23-as idényben a 2. fordulóban fogadtuk hazai környezetben most érkező ellenfelünket, akkor komoly meglepetést tudtunk okozni az első félidőben. 8 perc játék után átvettük a vezetést, a nagyszünetre 52–44-es hazai előny birtokában vonulhattunk, a végjátékban viszont alulmaradtunk. Reményeink szerint ezúttal is izgalmas és fordulatos összecsapásnak lehetünk szemtanúi az idei szezonnyitón, mely az új otthon első kosaras bajnoki bevetése lesz, várhatóan nagy közönség előtt.

Érdemes időben érkezni szombaton a Dr. Koltai Jenő Sportközpontba, hiszen elkötelezett partnerünk, a Jaromír sörbisztró ezúttal is finomabbnál finomabb söreivel készül a kedves szimpatizánsoknak. A helyszínre kilátogató szurkolók ezenfelül részesülhetnek a T-kupon akcióban is, melynek részeként vadonatúj szurkolói felsővel gazdagodhattok, ha kilátogattok 5 TFSE kötődésű mérkőzésre. Ennek részleteit ITT találjátok: T-Kupon akció. További meglepetésekkel is készülünk, ezeket viszont szombatig jótékony homály fedi. Reméljük minél többen kilátogattok majd az új otthonunkba, ahová a belépés a teljes szezon során ingyenes!

Női NB I/A – 1. forduló
TFSE-MTK – Sopron Basket (09.30. 19:00)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest

Sok sikert lányok, hajrá TFSE-MTK!

Fotók: Borhi Mihály – TFSE