Egyetemi sport

Strandröplabda sikerek a MEFOB-on!

Augusztus 13-án és 14-én az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) kisérőprogramjaként rendezték meg a strandröplabda egyetemi bajnokságot (MEFOB), amelynek női tornáján a Testnevelési Egyetem hallgatói állhattak a dobogó legfelső fokára.

A Horváth Réka Sára, Soós Brigitta duó a nyitónap első mérkőzését kissé nehezen abszolválta (2:1), majd a folytatásban alulmaradt a későbbi ezüstérmes Villám Csenge (Semmelweis Egyetem), Rácz Annamária kettőssel szemben (0:2). A vígaszágra került TE-s lányok a negyeddöntőben könnyen vették az első akadályt (2:0), a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen azonban meg kellett dolgozniuk a győzelemért: Réka és Brigitta 0:1-ről fordítva 2:1-re múlta felül aktuális ellenfelét.

A döntőben ismét szembe találták magukat Villám Csengével és Rácz Annamáriával, ám ezúttal nem engedték ki a kezükből a lehetőséget, s bár ellenfelük 1:0-ra vezetett, összeszedték magukat, és a maguk javára fordították a találkozót (2:1), így a Horváth Réka Sára, Soós Brigitta kettős bizonyult a legjobbnak a strandröplabda MEFOB idei kiírásában.

Az ezüstérmes duó!
Bal oldalt Villám Csenge, jobb oldalt pedig Rácz Annamária.
Forrás: Rácz Annamária

Az aranyérmes, és ezzel egyetemi bajnok duó!
Balra Horváth Réka, jobbra Soós Brigitta.
Forrás: Rácz Annamária

2021-es strandröplabda MEFOB, nők, végeredmény:

  1. helyezett: Horváth Réka Sára (Testnevelési Egyetem) – Soós Brigitta (Testnevelési Egyetem)
  2. helyezett: Villám Csenge (Semmelweis Egyetem) – Rácz Annamária (Testnevelési Egyetem)
  3. helyezett: Pavlovics Zsófia (Budapesti Gazdasági Egyetem) – Rucz Réka (Budapesti Corvinus Egyetem)
  4. helyezett: Kiss Liliána (Budapesti Gazdasági Egyetem) – Bíró Krisztina (Budapesti Corvinus Egyetem)