Férfi NBII Kézilabda

Speciális összetételekben, két gólos távolság kialakítására futotta

A TFSE férfi alakulata hazai bajnokin lépett pályára az elmúlt szombaton a Zágrábi utcában, az ellenfél pedig a PLER-Budapest U23-as alakulata volt.

A találkozót Györfi János mester foglalta össze:

„A PLER képzett, de fiatalokból álló csapatát fogadtuk. Sajnos csapatunk még nem egészült ki, a szigorú előírások miatt, a gyógyultakkal, sőt egyéb sérülések és problémák tovább sújtották a felkészülést és a csapatösszeállítást, így továbbra is a fair play szellemében játszunk mosolyogva. Ha kiállunk, akkor a felelősség a miénk.”

Felkészülésünk a védekező lábmunka fejlesztésére, az ütközések fokozására, a lövések pontosodására irányult. Sajnos egyéb betegségek miatt három átlövős megoldással kellett próbálkoznunk, kettős játékengedéllyel érkező játékosainkra támaszkodva, de a kézilabda és a sport vastörtvényét nem lehet kikerülni, csak az együtt eltöltött ismételt és ismételt gyakorlás alakítja ki a csapatjátékban a rutinokat.

Az ellenfél egy alapjátékra, sémára fűzte fel játékát, annak lebontásaival, de azt nagy sebességgel tette, így rendszeresen betolva a játékosainkat a vonalra, büntetőket és kiállításokat harcolva ki. Tehetséges, gyors, fiatal játékosok agresszívebbek voltak. Az első félidő eredménye így 17: 21 – re, még alakíthatóra végződött.”

„A második játékrészben a növekvő különbséget mégis sikerült megtörni és a 12. perc környékén két gólra felzárkózni, az ellenfelet időkérésre kényszeríteni, de utána a nemrégen megszilárduló védekezésünk tengelyéből végleg kipontozódó , harmadik 2 perc után – Szélpál kizárása miatt – már meglehetősen összszokatlan variációkban tudtunk csak felállni, és ezekben a helyzetekben a fordítás érdekében ismét kockáztatni kellett, ez így, ekkor már nem sikerült.”

„A védekezés szilárdsága fontos kérdés. A felkészülési irány jó volt, de nem sikerült realizálni. Jávor támadásban meg-meg villant, de lehetőségei még jóval illetve sokkal feljebb vannak, csak nem szabad közben hullámoznia. Major Dávid csapatkapitány ismét maximálisan dicsérhető. Én biztosan nem szeretném, hogy 34 gólt lőjünk, de azt viszont akarom, sőt megkövetelem, az a célom, hogy 18-at kapjunk. Jó lenne már ismét együtt lenni, ez így elég nehéz!”

Kívánom a magyar kézilabdának, hogy győztesen kerüljön ki ebből a harcból!”

Végeredmény: TFSE – PLER-BUDAPEST U23 34:40

A mester által említett MAjor Dávid valóban remekül teljesít hétről hétre, a góllövőlistán az előkelő 4. helyet foglalja el 22 találattal, emylet mindössze 3 összecsapáson szerzett.

Október 17-én szombaton küzd újra a gárda idegenben a Budapest Honvéd SE ellen 16 órai kezdettel.

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!