Férfi NBI Röplabda

Sima vereség a Szolnok ellen

Férfi röplabdacsapatunk csak papíron volt vendégségben a Szolnoki Röplabda Klub elleni találkozón, az NBI 7. fordulójában ugyanis a TF „D” termében játszott a TFSE és az SZRK. Legnagyobb csalódásunkra a felek közti első összecsapás már csak boldog emlékként merülhetett fel, ugyanis a pályán látottak teljesen eltértek az 1. fordulóban látott diadaltól.

A játék képe alapján elmondható, hogy mindkét csapat sok hibával játszott a találkozón. Látványos különbség a támadójátékban, illetve a blokkok hatékonyságában adódott a Szolnok javára. Ellenfelünk kellően összeszedett és stabil volt, míg mi könnyen kizökkentünk és hamar hullámvölgybe kerültünk. Az első szett végjátéka során még adódott ok a bizakodásra, hiszen 19–12-ről sikerrel fel tudtunk állni, azonban végül az SZRK jutott előnyhöz (28-26).

A második szett sajátossága az volt, hogy egy pillanat erejére sem volt nálunk az irányítás, vezetés. A kék-sárga rivális bő negyedóra játék után, nagy előny birtokában tett pontot az etap végére (25-14). A harmadik játszma több fronton is hasonlított az elsőhöz: a Szolnok szerzett vezetést, nagyobb hátrányból tudtunk felállni, majd a fordításba fektetett energiák hiányában elbuktuk a zárást (25-18).

Férfi NB I:
Szolnoki RK – TFSE 3:0 (26, 14, 18)
Budapest, Győri út, 50 néző. V: Csizmarik, Villás.

SZOLNOK: Bíró 10, Guzmics 3, Fenyvesi 15, Acsai 4, Csók 4, Reiner 10. Csere: Földes, Dalkó (liberók), Csombor, Timár 3, Oláh R. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
TFSE: Füzék 6, Tóth M., Szappanos 1, Tanai 6, Czita 4, Merkler 6. Csere: Nagy T. (liberó), Fenyő 4, Gyenes 1, Arató 1. Vezetőedző: Lónárt Péter.

Edzői értékelés

Gulyás Ferenc:
 – Tetszett a csapat hozzáállása, úgy gondolom ez volt a legfontosabb, és hozta magával a stabil játékot. Úgy gondolom mindenki hozzátette, amit tud. Viszont az első szett végén volt egy kis hiányérzetem, de megmutatta fiatal csapatunk az erősségét, annak külön örülök, hogy úgy állt hozzá a kezdő csapatom, hogy minden csere meg tudta mutatni ezen a mérkőzésen, hogy miért dolgozunk nap mint nap az edzésen.

Lónárt Péter: (nem nyilatkozott)

Ezzel az eredménnyel a 6. helyre csúsztunk vissza, míg a Szolnok előzni tudott. A bajnokság folytatását megelőzően Magyar Kupa találkozó vár a fiúkra szerdán (11.23.) a KISTEXT ellen. Az NBI. 8. fordulójában, november 20-án (vasárnap) a 3. helyen álló Dág otthonába látogatunk.