Női NBI Röplabda

Sima győzelem Debrecenben!

Női röpiseink hónapok óta kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az NBI-ben. Joel Olazábal Herrera tanítványai legutóbb a Hajdúságban jártak, ahol zsinórban nyolcadik győzelmükért szálltak harcba.

Hármas versenyfutás látszik kiéleződni a bajnokságban, ahol a TFSE, a Veszprém és a Miskolc triója egyként magasodik ki a mezőnyből. A küzdelmek már elhagyták a féltávot jelző „táblát”, a most hétvégi volt a 13. forduló a 2022/23-as idényben. Nézzük miként szerepeltek kék-fehér lányaink a 11. helyen álló DSZC otthonában.

A mérkőzés elején könnyen magunkhoz ragadtuk az irányítást. Jó nyitásfogadás mellett hatékonyan építettük fel a kezdeti támadásainkat, amivel magabiztos előny birtokába kerültünk. 7–15-nél kérte ki először az időt a hazai mester, ám uralmunkat megtörni nem tudták, 15–25 arányban mi nyertük az első szettet.

A második etapban megint mi húztunk el, azonban előnyünkre némileg ráülve kiengedtünk, így közelebb férkőzött a hajdúsági hölgykoszorú. Ellenfelünk küzdését dícséret illeti, egészen 22 pontig eljutottak, de igazán megszorongatni nem tudtak minket (22–25).

A záró akkordra felerősödött a játékunk, a forgatókönyv ezáltal nem hozott mást, mint az első két szettben. Nagy előny birtokába kerültünk, amihez csak zárkózni tudott a házigazda. Minél hamarabb le akartuk zárni a csatát, hogy a hosszan tartó hazautazást korán megkezdhessük. Ütéseink sikeresek voltak, ellenfelünknek pedig nem volt erre válasza (18–25).


2023.02.13.DSZC-Eötvös DSE – TFSE 0:3 (–15, –22, –18)
Debrecen, 75 néző. V: Villás, Kulcsár.
EÖTVÖS: Németh A. 2, Pálfi 1, Fehérvári 2, Berza 5, Juhász F. 7, Terzievska 12. Csere: Végh, Kozma (liberók), Fehér A. 5, Kovács A. 3, Lengyel. Vezetőedző: Szombathy András.
TFSE: Kökény N., Komcsák 12, Budaházy 5, Villám 13, Rácz 5, Tettamanti 3. Csere: Boller (liberó), Turcsányi 4, Vámos, Zen 2, Benedek G. 2, Török P. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

0:3 arányú sikerünk mellé örömhírként társult annak ténye, hogy a rivális Diósgyőr pontot hullajtott Újpesten, ezzel mi ugrottunk az NBI élére. Természetesen csak pillanatnyi aktualitásról van szó, melynek hiba lenne túlságosan nagy hangsúlyt tulajdonítani, de akkor is előremutató lehet, hogy a TFSE éllovasként szerepel jelenleg a bajnokságban. Tekinthetünk erre az eddigi munka egyfajta pozitív visszaigazolásaként és további motivációként a folytatásra.

Vezetőedzőnk, Joel Olazábal Herrera így fogalmazott a mérkőzést követően: „Hosszú út után 3 pontot szereztünk egy olyan csapat ellen, amely korlátai ellenére sem hagyja abba a küzdelmet, ezért gratulálok nekik.”

Ami a folytatást illeti, nagyon kemény harc vár ránk, ugyanis ahhoz a Veszprémhez látogatunk, mely ősszel a „D” teremből mind a három pontot elhozta. A TFSE és a VEHIR-VESC között jelenleg mindösszesen 1 pont húzódik, ezért is készülhetünk ízig-vérig rangadóra.

Hajrá lányok, így tovább TFSE!