Futsal Női NBI

Sikerrel vettük a rajtot!

Női futsalcsapatunk egy alaposan átalakított és ezzel együtt igencsak megerősített kerettel vághatott neki a 2022/23-as bajnoki szezonnak, az újonc Miskolc otthonában. A találkozónak előzetesen mi voltunk az esélyesei, így természetesen a győzelem volt a cél!

Ennek megfelelő szellemben kezdtük az összecsapást és már rögtön a középkezdés után veszélyeztetni tudtuk a hazaiak kapuját, de gól ekkor még nem született. Arra egészen a 3. percig kellett várni, amikor Gruber Brigittáról feledkeztek meg a védők, aki magabiztosan lőtt a rövid sarokba. (0-1)

Nem kellett sokat várni a következő villanásig, ugyanis másik visszatérő kiválóságunk Folk Zsuzsi is betalált egy gyors indítás után. (0-2) A második gólunk után sem adtuk lejjebb: mind nekünk, mind a hazaiaknak voltak veszélyes lehetőségei, bár utóbbiak a mi hibáinknak köszönhetően kerültek ziccerekbe. Aztán az egyik ilyen szituáció okozta a vesztünket, a miskolciak pedig köszönték szépen és éltek a lehetőséggel. (1-2)

A játékrész hátralevő részében kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok: előbb mi, majd az újonc is beköszönt, így 2-3-as állásnál mehettek pihenni a felek.

Félidő: Miskolci Vénusz – TFSE-BESTRONG 2-3

A fordulás után meglepett minket a riválisunk, hiszen – egy szép labdakihozatalnak is köszönhetően – teljesen átjátszották a védelmünket, majd Gyarmathy Fanni lőtte be az egyenlítő találatot. (3-3) Ekkor még bő negyed óra volt a lefújásig, így nem volt ok az aggodalomra, igyekeztünk minél többet támadni, de az áttörés az utolsó öt perc környékéig váratott magára: először Varga Adél, majd Balya Dorottya, végül Kovács Szilvia talált be, kialakítva ezzel a 3-6-os végeredményt.

Végeredmény: Miskolci Vénusz – TFSE-BESTRONG  3-6 (2-3)

Gólszerzőink: Gruber, Folk, Balya (2), Varga, Kovács Sz.

Sikerült tehát győzelemmel indítani, folytatás szeptember 16-án pénteken, hazai környezetben a Csepel alakulata ellen!

Hajrá lányok, hajrá TFSE!