Vízilabda

Sikerhadjárat a Vízilabda MEFOB selejtezőjében!

Az elmúlt évekkel ellentétben idén selejtezővel kezdődött a férfi vízilabda MEFOB. Csapatunk magját nagyjából ugyanazok a játékosok tették ki, mint tavaly: Kibédi Botond, Skriba Szabolcs, Szatmári Kristóf és Veres Zoltán. Hozzájuk csatlakozott Szilvasán Patrik, Petrák Kevin, Prikidánovics Nándor, Leposa Dávid, Hajdú Balázs, Botzheim Frigyes és Mozaffaritabar Sorossy.

A két napon át tartó gödöllői selejtezőtornán tizenhárom férfi csapat vett részt, akik közül a mieink 4 alakulattal mérték össze tudásukat. Pénteken két mérkőzést vívtunk, előbb a SOTE, majd az Eger csapatával. Örömünkre mindkét mérkőzésen magabiztos sikert tudtunk aratni. A fővárosi riválist 21:13-ra, míg az egrieket 20:11-re vertük meg.

A szombati folytatásban nem állt le a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem gépezete, pedig több nehezítő tényező is sújtotta Lukács Dénes alakulatát. 2 kulcsembert mellőzve, mindössze 3 cserével álltunk ki a Szeged, majd a BME-MAFC ellen. A szegedi ellenféllel szemben jól kezdtünk, majd a második és harmadik negyedben szorosabbbá vált a találkozó, előnyünk és győzelmünk azonban nem forgott veszélyben, 15–22 lett a vége. Zárásként már nagyon fáradtan ugrottunk vízbe a MAFC ellen, de jó kezdéssel és remek védekezéssel tudtunk meglepetést okozni és minden negyedben dominálva 20–12-re nyerni.

A selejtezőtorna végére tehát elképesztő formát mutatva 4/4-el zártunk. Ez azért sikerülhetett így, mert egyrészt jó játékosokból álló csapatunk volt, másik oldalról pedig élveztük a játékot. A jó eredményeknek hála májusban képviselhetjük magunkat a Miskolcon rendezendő döntő tornán.

Csapatunk kapusa, Veres Zoltán így értékelt: „Örülök, hogy ilyen jól tudtunk szerepelni mind a négy mérkőzésen, ez a tavalyi szerepléssel szemben hatalmas előrelépés. Szeretünk játszani és ez látszódott a csapaton végig, holott 1-2 játékost leszámítva mondhatom, hogy nagyon nem vagyunk hozzászokva ilyen sorozatos terheléshez. Várjuk a Miskolci tornát, ahol már most teljesítettük az elvárásunkat így teher nélkül tudunk majd játszani!”

Kapusunk esetében érdekesség, hogy 16 gólt is jegyezhetett a négy mérkőzésen. Igaz, az egyetemi bajnokság speciális szabályai ebben a segítségére voltak, ugyanis a 8 méteren túli, illetve a kapus gólok kettőnek számítanak. Emellett kisebb pályán játszanak a résztvevők, 5+1-es kerettel, 4-es labdával.

1. MTSE – SE statisztika
https://waterpolo.hu/meccs/92699

2. Eger(Eszterházy) – MTSE statisztika
https://waterpolo.hu/meccs/92701

3. Szeged – MTSE statisztika
https://waterpolo.hu/meccs/92709

4. MTSE – BME-MAFC statisztika
https://waterpolo.hu/meccs/92712