Női NBI Röplabda

Sikeres szezonkezdet Miskolcon

Női röpiseink ott folytatták, ahol a 2018/2019-es szezon rájátszásában abbahagyták.
Látszólag

Ugyanis a tavalyi és az idei helyzetet összevetve számtalan különbséget vehetünk észre!
Sokan emlékezhettek, hogy az elmúlt idényben milyen mélyről indultak lányaink. 15 mérkőzésen keresztül tartó nyeretlenségi szériával kezdtek. Ezen negatív széria vége pont a múlt hétvégi ellenfél, DVTK-hoz köthető. 2019. január 26.-án hazai pályán 3-1-re sikerült őket felülmúlni.
Ez egy nagyon fontos vízválasztó volt csapatunk életében. Miskolc elsőszámú csapatához azóta csak jó emlék köt mindket, 3 mérkőzést játszottunk velük idén január óta, és mindegyiken sikerült győzelmet aratni.

Nyáron megerősödött keretünk, de a mag továbbra is a régi maradt. Edzőváltáson mentünk keresztül, amiről már olvashattatok korábban. A DVTK csapata szintén bekeményített a felkészülés során, új igazolásaikkal és átformált keretükkel igyekeznek meghatározó csapattá válni a bajnokságban.

Gaitanakis Leonidas ritmusát hamar felvették a TFSE lányai

Amint az várható volt, kiélezett csatát láthattunk az első szett kezdetétől fogva, amiben eleinte a DVTK dominált, és meg is nyerték az első szettet 25:18-ra.
A második szett elején még kitartott a miskolciak dominanciája, de a játszma felétől fogva lányaink átvették az irányítást, és egalizálták az eredményt. 21-25

A harmadik játékrész során majdnem ugyanaz ismétlődött meg, mint előtte: DVTK vezetésből TFSE szettgyőzelem. 22-25
A negyedik szettben 4 pontos hátrányt dolgoztak le a miskolciak, és nyerték meg 25-22-re a menetet.

A Generali Aréna alig ötöde telt meg a találkozóra (300 néző)


A játék képét tekintvén elmondható, hogy a DVTK támadójátéka nem volt olyan hatékony, mint lányainké. Továbbá érezhető volt, hogy mi egy csapatként funkcionáltunk és mindenki kiveszi részét a munkából, míg ellenfelünk ezt nem mondhatta el magáról.

A mindent eldöntő 5. szettben ismét a hazaiak kezdtek jobban, vezettek 5-3-ra is, de a végén ismét kíméletlen hajrát nyitottak a hölgyek, és 12-15-re megnyerték a játszmát és a mérkőzést is.

Női NB I:
Diósgyőri VTK-FUX–TFSE 2:3 (18, -21, -22, 22, -12)

Legtöbb pont: Donaghy 22, ill. Araujo 20.

Toma Sándor: – Izgalmas mérkőzést játszottunk, amin kijött a női röplabda minden szépsége. Jól kezdtünk, de aztán többször is hullámvölgybe kerültünk. Amit taktikailag elterveztem, azt az elején szépen tartotta a csapat, de a ki-ki játékban a ellenfelünk volt a jobb. Sajnálom, hogy az ötödik játszmában sok hibát elkövettünk, ezen múlt a meccs.

Leonidas Gaitanakisz: – Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. A hosszú felkészülésünk során belekezdtünk több új dologba is, amivel, kompetitívvé tettük a játékunkat és a hozzáállást. A mai meccsen is jól játszottunk, főleg nyitásban és blokkban voltunk nagyon eredményesek, de fontos volt a játékosok hozzáállása és akarata, ami kellett a mai győzelemhez. A DVTK erős ellenfél, jól is játszottak, de így is sikerült nyernünk ellenük.