Kézilabda Női NBII

Sikeres rajt

Február 8-án elstartolt az NBII a hölgyek számára, és máris egy nehéz mérkőzés várt a lányokra, hiszen az ősi rivális Csepel DSE látogatott a Zágrábi utcába.

A téli felkészülés alatt a csapat rengeteget gyakorolta a védekezést, ami rögtön meglátszott már az első bajnokin. Az 5-1-es formátumot hatos falra cserélte Viglási Zsuzsa, amely már az első perctől eredményes volt. 15 perc telt el a találkozóból, amikor is 9-5-öt mutatott az eredményjelző. Ezt követően a vendégek felkeményítették a védekezést, és pár jó támadással sikerült egyenlíteniük, de a lányok a félidő végén remek hajrát produkálva 30 percet követően 14:12-es állással mehettünk pihenni.

A második játékrész közepéig tartottuk ezt a két gólos különbséget, azonban ezt követően ismét remek védekezéssel, valamint Molnár Noémi óriási bravúrjaival a kapuban, aki mellesleg egész mérkőzésen parádésan védte a kapunkat, sikerült 5 gólos különbséget kiépíteni az utolsó öt percre. A mérkőzés végére azért maradt izgalom, hiszen a Csepel végül felzárkózott, de egyenlíteni nem tudtak, így 26-25-re behúztuk az első bajnokit.

Hatalmas jelentőségű győzelmet arattunk, nagyon ráfért a csajokra. Bőven meríthetnek önbizalmat, hiszen a tabella második helyezettjét nem kis fegyvertény legyőzni. Külön kiemelendő a már korábban említett Molnár Noémi, aki „fogott, mint a zöld festék”, Manczal Dóra, aki remekül játszott az első félidőben, Pasqualetti Laura, aki értékesítette a heteseket, valamint parádés átlövéseire nem volt ellenszer, Rácz Alma kiválóan szállt be a mérkőzésbe és 5 góllal segítette a csapatot.

Azonban nincs sok lehetőség a pihenésre, hiszen szerdán, azaz február 12-én már az ÓKSI-RÉV otthonába látogatunk, akiket az ősszel sikerült legyőzni. Remélhetőleg hasonló sikerekkel zárul majd az a mérkőzés is.

Hajrá TFSE!