Férfi NBII Futsal

Sikeres bajnoki folytatás!

Férfi futsalcsapatunk a Veszprém elleni kupameccsen indította a 2023-as esztendőt, ahol a szoros félidőt követően végül érvényesült a papírforma és a veszprémiek jutottak tovább a sorozat harmadik körébe, mi pedig készülhettünk a bajnoki folytatásra az ASTERIX Érd gárdájával szemben.

A tavalyi év utolsó bajnokiján ugyan elvesztettük a veretlenségünket, de ennek ellenére is sikerült megőrizni a vezető pozíciónkat, ugyanis a közvetlen riválisok is botlottak, aminek köszönhetően két pontos előnyből vághattunk neki a folytatásnak.

A Veszprém ellen mutatott tetszetős és aktív játék ezúttal sem maradt el és ennek meg is lett az eredménye: hat perc után Petroff Norbi jutatott vezetéshez minket, majd nem sokkal később csapatkapitányunk, Dudás Dani növelte tovább az előnyt (2-0). A kétgólos fór tudatában sem adtuk ki az irányítást a kezeink közül, igyekeztünk minél hamarabb eldönteni a lényegi kérdéseket. Ez irányba tettünk egy fontos lépést a félidő hajrájában, hiszen Papp Zsombi is feliratkozott a gólszerzők közé, így megnyugtató helyzetből veselkedhettünk neki a következő játékrésznek.

A fordulás után azonban jött egy kisebb rövidzárlat, az érdiek kétszer is átvágtak a védelmünkön, alaposan ránk ijesztve ezzel. Szerencsére nem kellett sokáig aggódni és bajterhes gondolatokkal vívódni, mivel Papp Zsombi megszerezte a maga második gólját is, ami egyben a végeredmény kialakulását is jelentette.

Végeredmény: TFSE-BESTRONG – ASTERIX ÉRD  4-2 (3-0)

Gólszerzőink: Petroff, Dudás, Papp (2)

Közvetlen üldözőink is hozták a maguk meccseit, így a helyzetünk változatlan!

A találkozó után vezetőedzőnk, Póta Balázs értékelt:

„Örülünk, hogy sikerült győzelemmel folytatnunk a bajnokságot a téli pihenő után. Kezdünk újra belelendülni a játékba, de még becsúsznak kisebb-nagyobb hibák, amiket nagyobb koncentrációval ki tudunk javítani. Az Érd elleni találkozót tudtuk, hogy nem lesz könnyű, mert az ellenfelünk agresszív, kellemetlen stílust képvisel, de sikerült az akaratunk rájuk erőltetnünk és otthon tartani a 3 pontot. Gratulálok a csapatnak és az ellenfelünknek is, jó iramú összecsapás volt, készülünk tovább a jövőheti Szigetszentmiklós elleni találkozóra! Hajrá TF!!!”