Kosárlabda Női NBI/A

Sajnálatos vereség itthon

A Női NB I/A csoportjának 15. fordulójában a 11. helyezett PINKK-Pécsi 424 csapata érkezett hozzánk, a Városmajorba.

A mérkőzést megelőzően tudhattuk, hogy kemény csata vár lányainkra, hisz 2 kulcsjátékosunk (Chanise Jenkins és Süle Krisztina) nélkülöznünk kellett.

Már az első negyedben keményen lépett fel a pécsi egylet. Meglepetésként ért mindenkit, hogy egy 0-12-es rohanással indultak neki ennek a találkozónak. Ám itt sikerült megakasztanunk az addig igen jól funkcionáló pécsieket, és a negyed végére fel tudtunk zárkózni hozzájuk.

Első negyed: 14-17

Boros Berta (15)

A második játékrészben már esélyeshez és hazai csapathoz méltóan irányítottuk a mérkőzést. Bernáth Réka és Alisia Jenkins vezényletével sikerült érvényesíteni játékunkat. Mellettük még a fiatal Boros Berta és Doktor Anna segítette a csapatot ahhoz, hogy 12 ponttal tudják nyerni ezt a negyedet, így egy 9 pontost vezetéssel térhettünk a nagyszünetre.

Második negyed: 42-33

Alisia Jenkins (24)

A következő felvonásban mintha két másik csapatot láttunk volna. Mindkét oldalon sok volt az eladott labda és a pontatlan dobás is. Ez tisztán meg is látszik a negyedbeli statisztikákon, hiszen a két csapat összesen csak 20 pontot tudott szerezni. Sajnos ebből a negyedből a pécsi egylet jött ki jobban, így már csak 5 pont volt a vezetésünkből a végső negyedre.

Harmadik negyed: 50-45

Miháczi Diána (14)

Az utolsó játékrészben érződött és látszódott, hogy a fiatalok nem bírták el csapatkapitányuk és másik kulcsjátékosunk távollétét. Ezzel szemben a pécsi oldalon minden beesett, ami nálunk nem. Vári és Landry a hátára véve cipelte ebben a negyedben a PINKK csapatát, így sajnos sikerült megfordítaniuk a mérkőzést a szétesni látszó TFSE-vel szemben.

Kristina Arsenic (9)

Végeredmény: 68-77

A vereség ellenére büszkék lehetünk a lányokra, ugyanis nagyon sok fiatal magyar tehette próbára magát a pályán. Összesítve több játékpercet kaptak, mint eddig, és kifejezetten jól is muzsikáltak. Külön kiemelendő Bernáth Réka teljesítménye, aki 19 ponttal, 4 lepattanóval, 4 asszisztal és 4 szerzett labdával képviselte a fiatalok gárdáját.

Gratulálunk a lányoknak!

Hajrá TFSE!