Férfi NBII Futsal

Robogunk tovább!

Férfi futsalcsapatunk az első helyről várhatta a bajnokság alapszakaszának második körét, ahol a Haladás VSE II.-vel kellett szembenézniük. A tét nem is lehetett más, mint a veretlenség, illetve a listavezető pozíció megőrzése.

A két fél legutóbbi összecsapásából kiindulva tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen akkor egy küzdelmes találkozón 2-2-es döntetlen született, ami egy abszolút igazságos eredmény volt.

Sajnos a kezdés nemalakult jól, mivel a vendégek a 6. percben megszerezték a vezetést, azonban nem kellett sokat várni a válaszra: Papp Zsombi gyorsan egyenlített. A gyors gólváltás valamelyest nyugtatta a kedélyeket, de továbbra is magas színvonalú mérkőzést láthattak a kilátogató nézők. Itt is és ott is voltak említésre méltó lehetőségek, de a mieink egyértelműen közelebb jártak a gólhoz, hiszen Papp Zsombi lövései közül kettő is a kapufát érte. A játékrészben végül nem esett több találat, így 1-1-es állásnál mehettek pihenni a csapatok.

A fordulás után rögtön átvettük vezetést, köszönhetően Gregus Ricsinek, akinek ez volt a negyedik gólja a bajnokságban. Ezt követően igyekeztek összeszedni magukat a szombathelyiek, akik között egyébként három első osztályú játékos is ott volt, így ezen a téren aligha lehetett okuk a panaszra. A 30. percben aztán sikerült egalizálni a vendég gárdának, így ismét nyílttá vált a mérkőzés. Szerencsére ez az állapot nem maradt így, mivel a bajnoki góllövő lista vezetője, Fehér Dani lövése talált utat a kapuba, miután Fehér Kiki éppen csak lemaradt erről.

Az igazi fordulópont azonban nem ekkor volt, hanem amikor a szombathelyiek kapusát kiállította a játékvezető és ezzel a meccs hátralevő részében emberelőnybe kerültünk. Jöttek is sorra a lehetőségek: Gregus kapufa, majd egy tízméteres, amit Fehér Dani vállalt be. Nem volt kérdés, magabiztosan berúgta, ezzel pedig kis alakult a végeredmény.

Végeredmény: TFSE-BESTRONG – Haladás VSE II.  4-2 (1-1)

Gólszerzőink: Papp, Gregus, Fehér Dani (2)

Mivel a közvetlen riválisok is hozták a saját meccseiket, így a helyzet változatlan a tabellán.

Folytatás egy hét múlva, a Pécs otthonában.

Szép volt srácok!!