Kosárlabda Női NBI/B

Robbant a bomba, mindenki meglepődött!

Ahogyan gyakorlatilag már minden sajtóorgánumból értesülhettek, a TFSE-MTK vezetőedzője, Magyar Bianka távozik posztjáról. A csapat elsődleges hírforrása a tfse.sport.hu, azonban irányunkba még mindig nem érkezett véglegesített vezetői álláspont, ezért sem találkozhattak ezzel a rendkívüli információval olvasóink.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az alábbiakban csatoljuk a különböző felületeken megjelent híreket, amit elsőként az mti.hu-n találhattak meg:

nemzetisport.hu
m4.sport.hu
mtk.hu
24.hu
index.hu
wbasket.hu
blikk.hu
hir.ma

Idézzük az mti.hu-n található írást:

Távozik posztjáról Magyar Bianka, a TFSE-MTK női kosárlabdacsapatának vezetőedzője, aki az Egyesült Államokban szeretné folytatni pályafutását.

Az NB I-ben hatodik helyen végzett budapesti együttesnél öt évet eltöltött tréner csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy új kihívásokra vágyik. „Amikor átvettem a csapatot, a másodosztályban szerepelt, most pedig a lányok a legjobb hatban zártak az élvonalban, így elindulhatnak ősszel az Európa Kupában. Csodálatos és nagyon sikeres öt év van mögöttünk, de eljött az idő a váltásra. Szeretnék új ingereket, valamint tovább tanulni és fejlődni, ezért az amerikai egyetemi bajnokságban képzelem el a jövőmet egy edzői stábban, illetve ha ez nem sikerül, akkor egy európai klubnál helyezkednék el” – jelentette ki a 32 éves szakember.

Magyar Bianka kifejtette, tavaly fejezte be a nemzetközi szövetség (FIBA) legmagasabb edzői kurzusát, mellyel három év alatt FIBA FECC diplomát szerzett. A TFSE-nél emellett is nagy változások zajlanak, mivel a fővárosiak a múlt héten vívták utolsó mérkőzésüket a városmajori csarnokban, és a következő szezont már a nyáron megnyíló Csörsz utcai modern arénában kezdik meg.