Kosárlabda Női NBI/A

Revans a BKG otthonában!

Élvonalbeli női kosárlabdázóink a bajnokság 20. fordulójában a BKG-PRIMA vendégeként léptek pályára. Egyik csapat sem tudott teljes kerettel fölállni, Magyar Biánkanák Puszta Petrát és Király Andreát, míg az ellenfélnek Vári Zitát és Katona Szidóniát kellett mellőznie. A két fél korábbi találkozóján a szigetszentmiklósiak örülhettek, miután 69-77-re diadalmaskodtak a Városmajorban, de most revansot vettek lányaink az akkori sérelmekért, sőt ezzel a győzelemmel életben maradt a remény, hogy ismét rájátszásba kerüljenek!

Fotó: Varga János

Az első negyedben nem bővelkedhettünk a pontokban, de bennünket ez egyáltalán nem zavart, mivel mi kezdtünk jobban és 10 perc után 3 ponttal vezettünk! A hazaiak viszont nem adták olcsón magukat és a második etapban átvették a kezdeményezést. Előbb kiegyenlítettek, aztán újabb rohamra indultak és megfordították az állást, végül 35-30-cal mentünk nagyszünetre.

Jókor jött a pihenő, ugyanis megtörte a BKG addigi lendületét, de így is nehezen kapaszkodtunk vissza. Az igencsak hullámzó játék képe a harmadik szakasz végéig kitartott és még mindig tartogatott meglepetéseket a mérkőzés. A záró etap közepére ismét Gedei Gábor csapata vezetett.

A hajrába fordulva sem adtuk föl, sőt ekkor éreztük igazán annak a lehetőségét, hogy igenis meg tudjuk nyerni ezt a küzdelmes meccset. Az utolsó 3 percben mindenki, beleértve a szigetszentmiklósiakat is, apait-anyait beleadva harcolt a győzelemért. Kissé töredezetté vált a játék a sok fault és büntető miatt, de ekkorra már a több pontos előny birtokában, végül sikerült diadalmaskodni!

A végeredményt Lauren Manis büntetője alakította ki, de nem csak emiatt kell őt megemlítenünk, hanem mert az egyik legjobbja volt a ma estének, 21 pontja mellé 12 lepattanót is szerzett. A lányok közül négyen is 10 egység fölött zártak, azonban a sikerből többen is jócskán kivették a részüket, köztük szurkolóink, akik külön busszal utaztak el, hogy biztassák a csapatot!

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – TFSE-MTK 64-73 (9-12, 26-18, 14-21, 15-22)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 20. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Goda László, Lengyel Ádám József, Rózsavölgyi Alexandra (Vághy Tamás János)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 12/9, Takács 11, Gróf 18/6, McBryde 14/6, Degbeon 9. Csere: Aldazabal 18/6, Szabó.

TFSE-MTK: Theodoreán 11/3, Németh 4, Dúl P. 13/6, Manis 21/3, Dúl T. 4. Csere: Baa 6, Hegedűs 3/3, Marshall 11/6.

Gratulálunk a győzelemhez!