Férfi NBII Futsal

Rangadó a rájátszás nyitányán

Férfi futsalcsapatunk az NB2 Nyugati csoportját toronymagasan megnyerte (vereség nélkül), begyűjtvén ezzel a rájátszásba maximálisan vihető 7! pontot.

A felsőházi rájátszás számunkra március 2-án, hétfőn kezdődött idegenben, Nagykanizsán.
A házigazda csapat az alapszakaszban egy helyezéssel zárt mögöttünk, és hazai pályán rendkívül erősnek bizonyult az egész idény során. Továbbá ez a mérkőzés egyből a lényegre tért az NBI-ért folytatott harc terén.

Játékos-edzőnk Csernai Gábor – nyomatékosította a fiúkban, hogy nagyon fontos találkozó előtt állnak, ahol egy zsúfolásig megtelt oroszlánbarlang fogja bíztatni a kanizsaiakat, és ezen tényezőkből, ha furán is hangzik, de erőt kell meríteni és be kell bizonyítani, hogy nem véletlenül nyertük meg az alapszakaszt. Edzőnk dolgát ugyanakkor nehezítette, hogy 5 játékosunk is hiányzott a keretből.

A kezdést követően nem sokáig haboztak fiaink, Csernai Gábor góljával a második percben előnyhöz jutottak. A játék irama villámgyors volt a félidő további részében is, de sikerült kiválóan csapatként működni és megtartani, majd növelni az előnyt.
Ez a 14. percben a frissen debütáló Szentjóby Krisztiánnak (eddig utánpótlás) sikerült.

Ugyan a félidő hajrájára bekeményítettek a hazaiak és előbb Bogyó Károly, majd Kollár Péter góljaival sikeresen egalizálták az eredményt.

Félidőben: 2-2

A második félidőt ismét nagy tempóval kezdte mindkét fél, amiből újfent mi jöttünk ki előbb eredményesen. A szintén utánpótláskorú (17 éves) Lipl Noel Lukács góljával szereztünk egy gólos előnyt a 26. percben.

Erre a találatra a 30.percben még volt válasza a hazai gólzsák Bogyó Károlynak, aki Csernai Gáborral karöltve 31 találattal áll a góllövőlista élén.

4 perccel a lefújást megelőzően a szintén pimaszul ifjonc – egyik legígéretesebb magyar futsalos tehetség – Szalmás Zoltán állította be a 3-4-es végeredményt a javunkra.

A mérkőzés végén a hazai szurkolók minket is vastapssal fogadtak, amit külön köszönünk nekik, hihetetlenül szimpatikus gesztus volt ez a részükről!

Fiaink maximális erőbedobással készülnek a soron következő mérkőzésre, melyre március 9-én 20:30-kor kerül sor hazai pályán. Ellenfelünk a jelenleg négy pontos hátránnyal második helyen álló ELTE-BEAC lesz.