Kézilabda Női NBII

Pontszerzés az első körben

Az NBII-es kézilabda bajnokság kezdetét vette a hétvégén, de a koronavírus miatt csak női csapatunk lépett pályára, akik hazai pályán fogadták a Solymári SC alakulatát. Nagyon fiatal a keretünk de így is egy erős kezdésre számíthattunk.

Az első félidőben teljesen fej-fej mellett haladt a két gárda, nem alakult ki nagy különbség. A 15. percre sikerült ellépni 3 góllal, de az ellenfél 2 perc alatt egalizált. Ezt követően a solymáriak vezettek 2-vel, de ezt a 30. minutumban, a lefújás előtt sikerült eltüntetni, így a szünetre döntetlennel, 15:15-tel mehettek pihenni a felek.

A második játékrész kiválóan kezdődött számunkra, rögtön 5 találattal nyitottunk válasz nélkül, és ezt a különbséget sikerült is őrizni szinte a mérkőzés végéig, azonban a hajrá nem sikerült jól, az utolsó 5 percben nem sikerült betalálni, igaz ez nem feltétlenül a saját hibánkból történt, több hibás bírói itéletnek köszönhetően a solymáriak az utolsó percben egyenlítettek, a végeredmény 29:29 lett. Megnyerhettük volna a mérkőzést, de a pontszerzés is remek eredmény egy iylen fiatal és új csapattól.

Külön kiemelendő négy játékos is a csapatból, akik remekül játszottak szombaton, ők név szerint Rácz Alma, Ragó Rebeka, Csóka Eszter és Kiss Laura. Összesen 22 találatot tettek a közösbe, Rácz és Ragó 6-6, míg Csóka és Kiss 5-5 alkalommal rezgette meg az ellenfél hálóját.

Ez az x a 7. helyre volt elég a jelenlegi tabellán, a következő fordulóban a DKA-Vác otthonába látogatunk, akik egy forduló alapján vezetik a bajnokságot, így parázs összecsapásra számíthatunk, melyet szeptemer 20-án rendeznek majd.

Továbbá fontos közlemény, hogy a mérkőzések zárt kapu mögött kerülnek megrendezésre, amíg az MKSZ máshogy nem határoz.

Hajrá TFSE!