Férfi NBI Röplabda

Pontot raboltunk a bajnokesélyestől!

Férfi röplabdacsapatunk óriási harcot vívott az előzetesen élcsapatnak kikiáltott DKSE ellen. Lónárt Péter tanítványai az első szettben sikeresen vették fel az ellenfél ritmusát, majd meglepetést okozva megnyerték a második, majd a harmadik játszmát is. A negyedik etapra fordulva már-már azt hihettük, bekövetkezik a csoda, azonban a DKSE mélyről felállva tudta érvényesíteni akaratát, előbb kiharcolva a döntő szettet, majd megnyerve azt (2:3).

Néhány játékosunk ugyan hiányzott a keretből, mégis hatalmas lelkesedéssel és szűnni nem akaró harciassággal léptünk pályára a Dunaújváros ellen. Felfogásunk, mutatott játékunk és a „D” terem atmoszférája többször is hibára kényszerítette a nagyon képzett játékosokból álló DKSE-t. Az ellenfél soraiban javarészt fiatal játékosok találhatók, ugyanakkor ukrán légiósaik megmozdulásai már-már extraligás szintet idéztek elő az este folyamán.

Az öt szettes mérkőzés látképét vizsgálva fontos kiemelni, hogy azon túl, hogy többször is hibába kergettük ellenfelünket, kifejezetten jól nyitottunk és sáncoltunk. Támadásainkat többször is villámgyors, tűpontos és bombaerős ütésekkel zártuk az ellenfél kárára. A harmadik fordulóhoz érve kijelenthető, hogy nem pofozógépnek érkeztünk az NBI-be, sőt… Hazai környezetben bárki ellen veszélyesek lehetünk, emellett remélhetőleg vendégként is. A tegnapi találkozón szerzett pont egyszerre elismerés játékosaink, továbbá szakmai stábunk számára is, akik rengeteget dolgoztak és dolgoznak a jó teljesítmény érdekében!

TFSE – Dunaújvárosi KSE 2:3 (–21, 21, 23, –21, –11)
Budapest, Győri út, 52 néző. V: Soltész, Jámbor.

TFSE: Márton 3, Czita 5, Merkler 19, Együd 9, Tóth M., Szappanos 15. Csere: Nagy T., Szabó B. (liberók), Fenyő 18, Gyenes 2, Füzék 2. Vezetőedző: Lónárt Péter.
DKSE: Winter 3, Tóth K. 4, Laczi 20, Velicsko 16, Pavljuk 34, Gőczi 7. Csere: Kuti (liberó), Kisházi 2, Pintér 2, Herczeg. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Lónárt Péter gondolatai: Nagyon büszke vagyok a fiúkra! Ez az az út, amire ráléptünk és követünk! Sajnálom, de egyben örülök az egy pontnak! Dunaújvárosnak gratulálok!

A folytatásban (10.22.) Miskolcra látogatunk, ahol az eddig 100%-os MEAFC ellenfelei leszünk.

Le a kalappal fiúk, így tovább!