Férfi MEFOB Kosárlabda

Polgárdy dupla-dupla, 42 pont – újabb TFSE MEFOB siker!

Férfi kosarasaink hétfő este Pécsre látogattak a MEFOB 9. fordulóban. A legutóbbi 4 találkozón (Óbudai Egyetem, SMACF, SzOESE, Ludovika) rendere nyerni tudott a csapat, ennek köszönhetően az első helyről vártuk a folytatást. A komoly erőket mozgósító hazai alakulat, akárcsak mi, a Mosonmagyaróvár UNI-Győr együttesétől kapott ki utoljára, aztán ők is felülkerekedtek a SMAFC-on és az Óbudai Egyetemen. Legnagyobb örömünkre azonban sikerült idegenben legyőzni a pécsi alakulatot egy igencsak pontzáporos találkozón.

Keményen kezdett a Baranya vármegyei gárda, de minket sem kellett félteni. Az első percben szerzett 6 egységre viszonlyag későn érkezett válasz, azonban ezt követően „beindult a nagyüzem” és a negyed végére 26–26 szerepelt az eredményjelzőn. A második etapban átvettük a vezetést, sikerült 7 pontos előnyre szert tenni. A nagyszünetet követően két labdát is szereztünk, előbb Polgárdy majd Cohill büntetett. Ekkor már 10 egységre nőtt a differencia, ami a negyed végéig meg is maradt.

Az utolsó felvonásban ugyanott folytatták a fiúk, ahol abbahagyták. Nem kegyelmeztek az ellenfélnek, sőt a 37. percben már 100 pont fölött jártak. A mérkőzés hajrájára 88–105-tel fordultak a felek, Rátkai és Csomós pontjaira is érkezett válasz pécsi oldalról, de a végén 18 pontos TFSE előnnyel ért véget a találkozó. Több játékosunk is 10 pont fölött zárt, azonban közülük is kiemelkedett Polgárdy Ádám teljesítménye, aki egymaga 42 pontot és 10 lepattanót szerzett, emellett kiharcolt 10 faultot!

PTE-PEAC – TFSE 92-110 (26-26, 27-33, 16-22, 23-29)

Forrás: MKOSZ

A srácok lenyűgöző teljesítményükkel Boros Zoltán vezetőedző előtt tisztelegtek, aki aznap ünneplete születésnapját! Szebb ajándékkal nem is szolgálhattak volna neki a fiúk, ezúton is Isten éltesse a mestert!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A következő összecsapás sem lesz piskóta, a fiúk ellenfele a mögöttük 2. helyen álló Közgáz SC és DSK lesz, mely zsinórban 7 győzelemnél jár.

Forrás: MKOSZ

Gratulálunk a fantasztikus győzelmhez, csak így tovább srácok!