Kosárlabda Női NBI/A

Pepe és Szafi is marad a fedélzeten!

Utolsó maradó párosunkról is lerántjuk a leplet, akik személyében az eddigiek során rutinos kulcsjátékosokat ismerhettünk meg. Pusztai Petra és Szabó Fanni eltérő éven vannak túl, ugyanakkor minden adott, hogy a soron következő szezonban mindketten egyszerre tündökölhessenek.

A 25 éves Pusztai Petra és a 29 esztendős Szabó Fanni harmadik, illetve második idényükre készülhetnek köreinkben. Petra, avagy „Pepe” tavaly nyáron súlyos sérülést szenvedett, amiből egészen a mostani kiírás végéig lábadozott, végül mindössze 4 meccsen tudott pályára lépni. Fanni, akit legtöbben „Szafi”-ként ismerhetünk, karrierje egyik legtündöklőbb szezonját hozta össze, mely során ponterős alapemberként számolhattunk vele.

Pepe első nálunk töltött éve idillire sikeredett, kulcsjátékosként tudott maradandót alkotni, így velünk egyetemben nagyon várta a 2023/24-es szezont. Nyáron bekövetkezett súlyos sérülése közbeszólt, de ő nem adta fel, gőzerővel dolgozott a rehabilitációján, mielőbb teljes értékű játékosként akart Hegedűs Péter rendelkezésére állni. A bajnokságban vége felé három találkozón tudott végül beszállni, ezeken rendre jegyzett pontokat. Idén nyáron minden erejével azon lesz, hogy a lehető legjobb formájában tudja majd elkezdeni a következő évadot és újra régi fényében csilloghasson.

Név: Pusztai Petra
Életkor: 25 év
Magasság: 178 cm
Poszt: 2-3
TFSE-ben: 2022-

Szafi első nálunk töltött évében több, mint maradandót tudott alkotni. A szezon első négy meccsén 22, 20, 17, 20 pontokat dobott olyan ellenfelekkel szemben, mint a Sopron, Pécs, Vasas és a Szekszárd. Ezt követően sem hagyott alább a teljesítménye és a lendülete, melyet követően nem is volt meglepő, hogy bekerült a felnőtt női válogatott keretébe. Sportolónk több lábon áll, hiszen a 3×3-as válogatottnak is oszlopos tagja, mellyel több olimpiai selejtezőn, nemzetközi megmérettetésen is részt vett ebben az évben. Átlaga több, mint impresszívre sikeredett, hiszen 33.1 perc alatt, 15.4 pontot, 3.9 lepattanót, 4.2 asszisztot, 3.1 szerzett labdát jegyzett.

Név: Szabó Fanni
Életkor: 29 év
Magasság: 182 cm
Poszt: 2-3
TFSE-ben: 2023-

Mind a nyolc maradó játékosunkra fény derült az elmúlt napokban, így ezen a ponton adunk hírt a távozó, avagy karrierjüket abbahagyó sportolóinkról.

Németh Almáról már a legtöbben tudják, hogy a 2023/24-es évad után szögre akasztotta cipőjét és visszavonult a profi kosárlabdázástól. Alma több, mint 10 szezont töltött klubunknál, átfogó búcsúzásáról ITT olvashattok részletesen. Hozzá hasonlóan búcsút int a kosaras karrierjének Horváth Dóra, aki tavaly érkezett hozzánk Szekszárdról. Dóra a tanulmányaira helyezi a hangsúlyt a jövőben, nem folytatja klubunknál a pályafutását. Baa Dominika a szezon végével eligazolt a TFSE-MTK-tól, máshol folytatja karrierjét. Hozzá hasonlóan két légiósunk, Monika Czinano és Sha Carter sem maradnak a kötelékünkben. Mindegyikőjüknek sok sikert kívánunk és köszönjük az elmúlt évben, években nyújtott munkájukat.

Holnaptól megkezdjük érkezőink ismertetését, ajánlott mindenkinek résen maradni és figyelni a felületeinket!

Fotó: Borhi Mihály & Tóth Zsombor