Egyetemi sport Kosárlabda Retro

Pénteken este vett hivatalosan is búcsút az E-teremtől egyetemünk!

A több mint fél évszádos múlttal rendelkező E-terem, vagy, ahogy mi hívtuk „Katlan”, hivatalos búcsúztató rendezvényére február utolsó péntekének délutánjától került sor. Első körben az utánpótlás csapatok pattogtattak még egyszer utoljára, majd volt és jelenlegi oktatók, edzők és játékosok vették át a stafétát.

Az elmúlt 54 évben sokak szívének vált kedvessé a létesítmény, így nem meglepő, hogy az este 6 órától kezdődő mérkőzéseken olyan ikonikus vendégek is megjelentek, akik nem csak a terem, hanem a kosárlabda sportág és a magyar sport történetében is kiemelkedő szerepet játszottak!

Mielőtt útjára engedtük volna a labdát, először az egyetem rektora, dr. Sterbenz Tamás majd prof dr. Pavlik Gábor is mesélt néhány szép emléket, melyeket az épületfalai között éltek meg. Az ezt követő gálamérkőzésen természetesen mind a ketten játszottak, sőt, több oktatónk is pályára lépett az este folyamán, mely igencsak jó hangulatban telt elejétől a végéig.

A TFSE utánpótlás csapatai mellett az NBII-es férfi csapat és a legutóbbi NBI-es tagságot kiharcoló ANB1 Piros csoport játékosai is pályára léptek az este folyamán. Vendégek, családtagok és hozzátartozók is szép számmal jöttek a mérkőzésekre. Viszont olyan sportolók és szakemberek is jelen voltak, akik mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Az 1971-es, veretlen bajnokcsapat két tagja, Kóródi Éva és Tarjányi Zsuzsa is részt vettek az eseményen!

A vendégek között jelen volt, a teljesség igénye nélkül, Mészáros Lajos, az MKOSZ utánpótlás és szakmai bizottságának vezetője; Judik Zoltán főmérnök, egykori válogatott kosárlabdázó; Ránky Mátyás, 4x-es magyar bajnok edző (Honvéddal); Sapszon József, aki az NBI-es BSE és korosztályos válogatott edzője volt; Németh „Grün” László, aki 5 országban volt edző ebből 4-ben nyert bajnokságot vagy kupát, 3 válogatott szövetségikapitánya volt, köztük az angoloké, élő legendája a magyar kosárlabdának!

Jó társaságban repül az idő, így volt ez a rendezvényen, is, ahol este 10-kor tudtuk eloltani a lámpát. Természetesen senki sem távozott üres kézzel. Akadtak páran, akik mindenképpen akartak vinni valamilyen emléket a teremből, ezért hazavittek néhány fa díszítőelemet a falakról, ezzel is elősegítve a bontás menetét, hogy a helyén egy modern, XXI. századi, minden igényt kielégítő sportinfrastruktúra jöjjön létre!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE