Női NBI Röplabda

Példátlan szériánk tovább folytatódhat!

Ha valaki 2022 szeptemberében egy olyan jóslattal fordul felénk, hogy három fordulóval az NB I-es női röplabda bajnokság lezárulta előtt első – extraligát érő – helyen áll a TFSE, mindezt úgy, hogy történelme egyik legnagyobb győzelmi szériáját futja, nem biztos, hogy elhittük volna. Mára valósággá vált a jelenleg is zajló tündérmese, melynek álomszerű befejezése legnagyobb örömünkre saját kezünkben van.

2022 nyarán Csépke Gábor és Lucas Alborch kettősét a kubai tréner, Joel Olazábal Herrera váltotta, akinek a legutóbbi szezon játékoskeretből nyolcan (Benedek, Boller, Budaházy, Halla, Hábetler, Komcsák, Kökény, Villányi) álltak szolgálatára, négyen (Tettamanti, Turcsányi, Vámos, Zen) pedig új érkezőként lettek beharangozva. A bajnoki évad kezdetétől fogva további erősítésre volt szükség, ugyanis több sérültünk mellett távozó játékossal is számolnunk kellett. A pimaszul fiatal Rácz Júlia és a Nyíregyházáról visszatérő Török Petra mellett egy valódi pontgyáros érkezett, a korábbi teremröplabda válogatott, jelenleg a strandröplabdában brillírozó Villám Lilla személyében.

Mivel a keret ősszel véglegesült, ezért a bajnoki szereplés addig másodlagos volt. Legfőbb feladatként az összehangolódást tűzte ki a szakmai vezetés. Stábunkban egyébként ismerős „újoncokat” üdvözölhettünk, hiszen korábbi csapatkapitányunk, Benke-Poór Alexandra másodedzőként, a hosszú éveken át játékosként ismert Czakó Bernadett pedig masszőrként került a csapat kötelékébe.

Az október közepén rajtoló bajnokság első öt mérkőzése szemmel láthatóan az építkezés jegyében telt, így beleférhetett szettvesztés az újonc Zugló otthonában, vereség a Balatonfüred fiókcsapatánál, illetve egy hazai fiaskó az idei évre jelentősen átalakuló és megerősödő Veszprém ellen. A tél beköszöntével azonban elképesztő széria vette kezdetét, mely legnagyobb örömünkre azóta is tart. 2022. decembere óta minden tétmérkőzését megnyerte a TFSE, szám szerint 14-et.

A hihetetlen sorozat nem is kezdődhetett volna máshol, mint a bajnoki címre előzetesen legfőbb esélyesnek tartott, egyik legjobb kerettel és infrastruktúrával rendelkező DVTK otthonában. Azon a mérkőzésen 1:3 arányban tudott diadalmaskodni csapatunk, azóta pedig ötször nyert 3:0, szintén ötször 3:1, háromszor pedig 3:2 arányban. Az imént említett 3:2-es sikerekről rendre elmondható, hogy hátrányból fordítva tudott felülkerekedni kék-fehér egyetemista együttesünk. A legyőzött ellenfelek listájához elég végignézni a tabellán, mivel a liga egyetlen csapataként a mieink mondhatják el annak tényét, hogy mindenkit két vállra tudtak már fektetni a jelenlegi kiírásban.

Forrás: hunvolley.info

A véghajrára fordulva egy pont az előnye az egyetemistákból álló hölgykoszorúnak a DVTK előtt. Három forduló van még hátra a bajnokságból, ezeken a mieink ellenfelei sorrendben a következők: Békéscsaba U21 (6. helyezett), Debrecen (11.), Vasas U21 (3.). A rivális borsodi gárda sorsolása így fest: Budaörs (7.), UTE U21 (9.), Békéscsaba U21 (6.).

Az elmúlt években az NB I. élmenői közé tartozik a TFSE, ami mögött sportszakemberek, stábtagok, edzők és játékosok kitartó munkája húzódik. Büszkék lehetünk arra, hogy a 2018/19-es szezonban még kiesés elől menekülő alakulatunk egyetemi sportcsapat identitását megtartva jutott el odáig, ahol most tart. Jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy mi a cél jelenleg? Erre csak annyit mondhatunk: Gondosan felkészülni az előttünk álló mérkőzésre, majd megnyerni azt!

2023.04.08. 16:00
TFSE – Békéscsaba U21
Budapest, TF „D” terem

Élő közvetítés linkje: https://www.youtube.com/live/32oMN9Gc-20?feature=share

Továbbra is hajrá lányok, hajrá TFSE!

Fotók: Borhi Mihály – TFSE

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!