Futsal Női NBI válogatott

Öt TFSE játékos az EB négyes döntőjére készülő női futsal válogatott keretében!

Ezen a héten pénteken Magyarországon keződik meg a 2023-as női futsal Európa-bajnokság négyes döntője. A helyszín debreceni Főnix Aréna lesz, ahol a piros-fehér-zöld hölgykoszorú az ukránokkal játszik a döntőbe kerülésért.

Az MLSZ.hu így írt a közelgő eseményről:

A magyar válogatott tavaly ősszel harcolta ki az Európa-bajnoki döntőben való szereplést, majd néhány héttel később Magyarország nyerte el a finálé rendezési jogát. Frank Tamás csapata március 17-én, 19.30-tól az ukránok ellen játszik elődöntőt, két nappal később pedig a címvédő spanyol vagy a portugál csapat lesz az ellenfele a döntőben vagy a bronzmérkőzésen.

A mieink az októberi selejtezők óta két nemzetközi mérkőzést játszottak (mindkettőt Szlovénia ellen), emellett néhány közös edzés szerepelt a válogatott felkészülési programjában. Csütörtökön ismét edzőtáborba vonult a válogatott, ezúttal már a debreceni Főnix Arénában edzenek a lányok Frank Tamás szövetségi edző vezetésével.

– Az Európa-bajnoki döntőt megelőző utolsó összetartáson a korábbiakban begyakorolt játékelemek csiszolása a cél, most már súlyozottan az ukránok elleni elődöntőre fókuszálunk. Ebben a három napban a lányok megismerkedhetnek a pályával, a körülményekkel, és közben igyekszünk tovább erősíteni a csapategységet, hogy jövő pénteken a lehető legfelkészültebben léphessünk pályára az elődöntőben – mondta Frank Tamás szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A mieink bő kerete 17 játékosból áll, a tornára tizenkét mezőnyjátékost és két kapust lehet nevezni. Két kulcsjátékosunk, Varga Adél és Krascsenics Csilla az elmúlt időszakban sérüléssel bajlódott, előbbi már teljes értékű munkát végez, utóbbi esetében még kérdéses, hogy részt tud-e venni az Európa-bajnokságon.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Hargas Annamária (TFSE-Bestrong)
Deczki Vanda (2F-Bau Tolna-Mözs)
Torma Lilla (DEAC)

Mezőnyjátékosok:

Fábián Rebeka (Budaörs Futsal)
Folk Zsuzsanna (TFSE-Bestrong)
Fülöp Diána (DEAC)
Gajzágó Flóra (DEAC)
Gruber Brigitta (TFSE-Bestrong)
Horváth Viktória (DEAC)
Koch Fruzsina (Budaörs Futsal)
Kota Gabriella (TFSE-Bestrong)
Krascsenics Csilla (DEAC)
Krascsenics Petra (2F-Bau Tolna-Mözs)
Szalkai Kitti (2F-Bau Tolna-Mözs)
Tóth Nóra (DEAC)
Üveges Katalin (DEAC)
Varga Adél (TFSE-Bestrong)

Gratulálunk Annamáriának, Zsuzsannának, Brigittának, Gabriellának és Adélnak! Sok sikert kívánunk a rangos nemzetközi megmérettetésen!