Férfi NBI Röplabda

Összetartásból jeles!

NBI-es férfi röpiseink a negyeddöntő második mérkőzésén hazai környezetben fogadták a DKSE csapatát. Az előző összecsapáson 3:0-ás hazai siker született, most azonban megszenvedtek a dunaújvárosiak a győzelemért.

A több légióst is felvonultató ellenfél nem tudott meglépni az első szettben. Fej fej mellett haladtunk és a hajrában 19:20-nál felcsillant a remény, azonban egymás után 5 pontot szereztek a vendégek. A második etapban is hasonlóan alakult a játék, de itt mi játszottunk magabiztosabban. A „D” terem gyakorlatilag felrobbant az első győztes szett után, ami hatalmas erőt kölcsönzött a srácoknak a folytatáshoz.

A harmadik játékrész volt mind közül a legizgalmasabb, de sajnos Dunaújvárosnak jött ki jobban a lépés. Négy pontos hátrányból, Lónárt Péter fiai hatalmasat küzdve kapaszkodtak vissza, egészen 20:22-ig. Két pontváltás után egy hiba miatt 23:24-re módosult az állás, végül mégsem mi örülhettünk. Minden erejükkel küzdöttek a srácok, de a negyedik szettre már látszott, hogy a sokkal rutinosabb rivális bírja jobban a strapát. A következő találkozó döntő fontosságú lesz a folytatás szempontjából.

Lónárt Péter vezetőedző értékelése az összecsapásról:Köszönöm a csapatomnak, hogy küzdöttünk egymásért! Így tovább!

TFSE – Dunaújvárosi KSE 1:3 (–19, 20, –23, –15)
Győri út, 70 néző. V: Nagy Zs., Suba.

TFSE: Együd, Tóth M. 1, Horváth B. 11, Mihucz 9, Kókai 11, Balázs B. 12. Csere: Nagy T. (liberó), Fenyő 1, Tigyi, Füzék 11, Merkler 4, Éliás. Vezetőedző: Lónárt Péter.

DKSE: Juhász B. 3, Hechavarria 19, Kisházi 5, Pavljuk 19, Laczi 10, Winter 6. Csere: Béres (liberó), Tóth K. 3, Gőczi, Velicsko, Farkas L. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A fiúk azonban nem búslakodtak a meccs után, sőt csatlakoztak a szurkolókhoz, akik az ezt követő női rangadóra is maradtak buzdítani a lányokat. Ezen a szombaton olyan hangulat uralkodott végig a „D” teremben, amire sokáig emlékezetes marad mindenki számára!