Kézilabda Női NBII

Össze kell még szokni

Folyatódott a harc az NBII északi csoportjában, a hölgyek a DKA-Vác otthonába látogattak, ahol több nehézséggel is szembe kellett nézzenek.

Fontos tudni, hogy a koronavírus ezt a szakosztályt sem kímélte, így hiányzókkal kellett számolni a vezetőségnek. Továbbá egy nagyon fiatal csapatról beszélhetünk, 11 új játékos érkezett a klubhoz, így még időre van szükség, hogy minden olajozottan működjön.

A mérkőzést Viglási Zsuzsanna vezetőedző értékelte:

„Az elmúlt héten döntetlent játszottunk a Solymárral. Ezen a mérkőzésen megérdemeltük volna a győzelmet a csapat nagyon akart, 55 faultot ért el, szép támadásokat vezetett, sok rendezetlen felállt fal elleni gólt lőttünk. Bizakodva indultunk a 62 főt szerepeltető Vác fiatal egysége ellen.”

Jól kezdtünk, de a váciak nagyon gyorsan válaszoltak a góljainkra. Próbáltunk alkalmazni többféle védekezési formát is, de sajnos nem volt olyan aktív és kemény a falunk, hogy elkerüljük a gólokat. Már az első félidő végére nagy gólkülönbséget alakított ki a hazai csapat. Megpróbáltunk mindent, de hiába lőttük elöl a gólokat hátul a védekezés sehogy nem akart összeállni.

Nagyon sokat segített az újonan igazolt kapus, aki Budaörsről érkezett, ő szintén nagyon fiatal, 18 éves Tóth Boglárka. Rá azért volt kifejezetten szükségünk, mert a koronavírus miatt csak egy hálóőrünk maradt, a szintén 2002-ben született Lázár Evelin. Reméljük gyorsan be fog illeszkedni és a két kapus többet fog tudni segíteni a győzelem felé vezető úton, mert nagy szükségünk lesz rá. Bízunk azonban abban, hogy Molnár Noémi hamarosan felépül a vírusból és újra a csapat rendelkezéséré állhat. Első most viszont az egészség és a többi játékos biztonsága.”

Végeredmény: DKA-Vác : TFSE 44-30

Sok lehetőség nem lesz a pihenésre, ugyanis a csajok már csütörtökön pályára lépnek, szeptemeber 24-én 18 órai kezdettel a Ferencváros U22 ellen mérkőznek. Az ellenfél hasonló erősségű, mint a Vác gárdája, így újabb nehéz találkozó vár az alakulatra. A mérkőzések továbbra is zárt kapuk mögött zajlanak.

Hajrá TFSE!