Sakk

Országos bajnoki cím és további szép eredmények!

A TFSE Szellemi sportok szakosztályánál a következőképpen alakult eddig a 2021-es év a  sakk sportág szempontjából:

Az év elejétől több online versenyen is indultak fiataljaink, így például egy Országos Csapatversenyen U18-as kategóriában, ahol egy 6. helyet értek el a sportolóink.

Áprilisban Terbe Julianna és Terbe Zsuzsanna is a MITROPA Kupa ezüstérmes csapatának tagja volt, amiben európai országok válogatott játékosai vettek részt.

Április közepén meghívták gyermek csapatainkat Magyarország képviseletében egy online versenyre Törökország, Grúzia, Kazahsztán mellett, amelyet a szakosztály reprezentánsai bonyolították le. Végül az U10, U12 és U14-es csoportokban is 3. helyet szereztek sportolóink.

Májusban újra lehetett tábla mellé ülve sakkozni versenyen is. Ezt kihasználva csapataink bejárták az egész országot. Többek között Győrben, Debrecenben, Ajkán, Makón, Tapolcán és a budapesti versenyek mellett Nyíregyházán is versenybe szálltak sakkozóink.

cof

Debrecenben, az Magyar Korcsoportos Egyéni és Csapat Rapid Sakkbajnokságon a következő eredményeket értük el:

U8 1.hely Medvegy Mária, U18 4. hely Reviczki Roland

Csapatban pedig a szenzációs 2. helyet szereztük meg U10 kategóriában, az U18-as csapat pedig 4. helyezett lett.

Makón 11 gyerekkel vettünk részt a Hagymatikum Kupán, ami július 29 és augusztus 1 között került megrendezésre. Gabula Ádám (17 éves) 2. helyen végzett a B csoportban 49 versenyző közül. Az A csoportot új vendégjátékos nagymesterünk, Mihók Olivér nyerte.

Tapolcán, a Korcsoportos Magyar Bajnokságon, az ország legerősebb korcsoportos sakkversenyén Medvegy Mária 1. helyezett lett U8 kategóriában, Hangyál Anna U10-es kategóriában pedig holtversenyes 3-4. helyen végzett. Farkas Maxim az U10 fiúknál lett országos 6. helyezett. Az U14-es lányoknál Balázs Sztella 7. helyen, míg az U18-as fiúknál Reviczki Rolnad 8. helyen végzett.

Augusztus végén 4 napos versenyen Nyíregyházán, a Nyírségi VIDOR Fesztiválon 16-an vettünk részt a csapatból. Az óvodás csoportot 6/6-tal nyerte Jánosi Boglárka, a B csoportban új vengédjátékosunk, Bíró Zsolt lett a 3. helyezett 65 indulóból, az A csoportban pedig Terbe Zsuzsanna 6. helyen végzett.

Balatonlellén szeptember 4-én, a VI. Lelle Kupán Jánosi Boglárka (6 éves) 7/7 ponttal nyert a D csoportban.

Az Egyéni Euróba Bajnokságon augusztus 26- szeptember 5-ig, Izlandon, Nagy Gábor 180 indulóból a 21. helyen végzett, így kijutott a Világkupára.

Jelen állás szerint az országos sakk utánpótlási táblázatban a 3. helyen állunk az eddigi versenyeken elért pontszámaink alapján, az ország összes utánpótlással foglalkozó egyesülete közül!

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!