Judo

Oroszlánszívű Abigél!

Sokoldalú tehetség, kitartó és rendkívül bátor! Ilyen és hasonló szavakkal lehet jellemezni fiatal judós kiválóságunkat, Bercz Abigélt, akinek az eredményei magukért beszélnek. Dr. Németh Endre tanítványa 2010-es születésű, de már az idősebbekel méri össze tudását. Saját korosztályában a magyar Magyar Bajnokságban (35kg) 3., míg az Országos Diákolimpián 2. helyezést ért el. A serdülők között (1-2 évvel idősebbek) 36 kg-os kategórában szintén 3. helyezést ért el a bajnokságban.

Abigélnek 3 testvére van és mindenki a TFSE Judo szakosztályában pallérozódik. Azonban a kis hölgy kiemelkedő mentalitása és teljesítményei miatt speciális felkészítést igényel, így hetente többször is a Vasashoz kell menniük külön edzésekre. Dr. Németh Endre így jellemzte ifjú tanítványát:


„Nem a fizikai adottságai, hanem a mentalitása és a hozzáállasa miatt van szükség a külön edzésekre. A legtöbb fiatal amikor meglátja, hogy milyen sok ellenfél és néző van, már fordulna is haza, de Abigél nem! Ő nem fél senkitől és semmitől, sőt ilyenkor izgatottan várja, hogy mikor kezdődhet végre a küzdelem. Az ilyen jellegű hozzáállás kincset ér.”

Nem csak a judóban jeleskedik, hanem több nyelven, mint például spanyolul, kínaiul és angolul is beszél. Mindezek mellett hétvégente, ha nem éppen az ellenfelét vágja földhöz, lovagol és díjugrat, vagy éppen zongorázik. Abigél sokoldalúságának legnagyobb előnye, hogy fejben kiemelkedőbb, mint a korosztálya és ezért tud ilyen szép eredményekkel teljesíteni az idősebbek között is!

Gratulálunk a lenyűgöző eredményekhez, csak így tovább!