Férfi MEFOB Kosárlabda

Óriási harcban vívtuk ki a továbbjutást!

Férfi kosarasaink is ott lesznek a miskolci MEFOB FESZT-en a legjobb 4 között! Tegnap este a BME-MAFC csapata ellen kellett ledolgozni a negyeddöntő első mérkőzésén összeszedett 6 pontos hátrány, amit a srácok egy jóiramú, pontokban gazdag mérkőzésen tudtak abszolválni. A Nyugati csoport egyetlen tagjaként utazunk majd Miskolcra, ugyanis a másik 3 továbbjutót (DEAC, Miskolc, Közgáz) a Keleti csoport delegálja.

A továbbjutás szempontjából kiemelten fontos volt, hogy legalább 7 ponttak győznzünk, ellenkező esetben, ha csak 6 lett volna a különbség hosszabításban dőlt volna el a mérkőzés, illetve ha 5 vagy annál kevesebb szerepel a nevünk mellett, akkor nem lett volna miről beszélni. Szerencsére Boros Zoltán fiai jól kezdték az első negyedet és már ekkor kialakult a hőn áhított 7 pontos különbség. Király Zalán indította el a pontzáport egy csodálatos triplával.

A második etapban magára talált a BME-s gárda és elkezdtek felzárkózni. Az előző negyedhez képest többet és keményebben védekeztek a csapatok, nem is esett annyi pont a mérkőzés ezen fázisában. Horváth Gergely játéka kulcsfontosságú volt ezen az estén, ugyanis az egyik, ha nem a legnehezebb feladat hárult rá a palánk alatt a vendégek 210 centis óriása, Szántó Levente ellen! A nagyszünet előtt már 9 egységre nőtt az előnyünk.

A pihenőidő után fordult a kocka és a BME magához ragadta a kezdeményezést! 8 ponttal dobtak többet és a vezetést is átvették egy ideig. Sajnos voltak fölöslegesen eladott labdák, kihagyott tiszta távolik és elkapkodott támadások, amiket megbosszult az ellenfél, ezen a ponton az indulatok is elszabadulni látszottak.

Az összecsapás vége felé ismét elkezdtünk távolodni az elleféltől, akin egyre inkánbb elhatalmasodott a nyomás és ezt már nehezebben viselték. Polgárdy Ádám elévülhetetlen érdeme, hogy a mezőnyben szinte senki sem bírta megállítani a betöréseit. Kiváló játékosunk a negyeddöntőben félelmetes mutatóval zárt: 29.5 pontot átlagolt a két mérkőzésen. Jó zárásunknak hála nem tudtak visszajönni a meccsbe a vendégek, sőt egy kulcsfontosságú szituációban még a labda is elpártolt tőlük.

A végeredmény köszönhető a szép játéknak és a csapategységnek. Kiemelendő, hogy ezzel a felállással most játszott másodjára együtt a csapat. Következő ellenfelünk a házigazda MEAFC lesz a FINAL FOUR elődöntőjében! Arra mérkőzésre május 21-én kerül sor 17:45-től.

Vezetőedzőnk (Boros Zoltán) értékelése: A második negyed közepéig nagyon jó ritmusban játszottunk, jól dobtunk, megfordítottuk a párharcot, és még némi előnyt is szereztünk. Akkor azonban megtört valami. Egyénieskedni kezdtünk, és ellenfelünk ezt remekül kihasználva ügyes támadások végén szerzett bravúros triplákkal fordított. Ha nem is támadtunk folyamatosan jól, nagyot küzdöttünk, a hajrában pedig helyén volt a srácok esze és a szíve. Gratulálok csapatomnak a négyes döntőbe jutáshoz, ellenfelünknek pedig a jó játékához, hiszen két nagyon színvonalas, jó mérkőzést játszottunk ellenük!

Fotók: Borhi Mihály – TFSE

Gratulálunk a srácoknak! Találkozunk Miskolcon, hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!